Ταγιάνι: Μόνη ονομασία το «ΠΓΔΜ»

Την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM) επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του Ταγιάνι στα Σκόπια. Συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2016, επισκεπτόμενος τα Σκόπια, είχε πει: «Η “Μακεδονία” είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη “Μακεδονία”. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς “πρόγονοί” σας!».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταγιάνι ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τις δηλώσεις του Ταγιάνι αποδοκίμασε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά «καταδικάζω τις δηλώσεις» και πρόσθεσε εμφατικά «ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος».

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Ανδ. Λοβέρδος καταλόγισε «ευθύνη στον Πιτέλα και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που βοήθησαν να αναδειχθεί ένας πολιτικός του μπερλουσκονικού πολιτικού κόμματος». Για τις προ έτους δηλώσεις Ταγιάνι ο Ανδ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει ένα θεσμικό και ιστορικό ατόπημα. Το υπουργείο Εξωτερικών, τα κόμματα – κυρίως αυτά που τον στήριξαν – οι ευρωβουλευτές μας πρέπει να απαιτήσουμε αλλαγή ρότας» και κάλεσε τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «να πάρει πίσω το θεσμικό και ιστορικό ατόπημα».

Απ’ την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διά της εκπροσώπου τους Μανταλένας Παπαδοπούλου κάλεσαν τον κ. Μητσοτάκη «να πάρει ξεκάθαρη θέση και παράλληλα να συνετίσει τον κ. Ταγιάνι», διαφορετικά «θα είναι συνένοχος σε αυτή την προκλητική απρέπεια».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...