Τα «κόψε»-«κόψε» και οι… «απρόθυμοι» υπουργοί!!

Τα «κόψε»-«κόψε» και οι… «απρόθυμοι» υπουργοί!!
Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ιδιότυπο σαφάρι της κυβέρνησης, προκειμένου να εντοπίσει τις δημόσιες δαπάνες ύψους 11,5 δισ.ευρώ, τις οποίες επιδιώκει να περικόψει.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η επιλογή των δαπανών θα πρέπει να γίνει τώρα, ώστε να μην γίνουν με οριζόντιο τρόπο από την τρόικα. 

Πάντως η επιχείρηση-περιστολής  φαίνεται να προσκρούει στην «απροθυμία» υπουργών να δεχθούν «ψαλίδισμα» των δαπανών των υπουργείων τους.

«Να κόβονται νούμερα πίσω από τα οποία δεν κρύβονται ανθρώπινες ψυχές», ζήτησε ο  υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης μετά τη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά.

Την αναγκαιότητα να τηρηθούν οι όροι και οι υποχρεώσεις του μνημονίου τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση του υπουργείου, συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις  δομών υγείας, αλλά και περιστολή της δαπάνης.

«Η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη δεν σημαίνει καλύτερη περίθαλψη, ενώ η πιο ορθολογική περίθαλψη θα βοηθήσει το σύστημα να επιβιώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Τα μέτρα, που θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» της τρόικα θα τεθούν αύριο στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, και το σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αφορά σε μία ισορροπία του τρόμου: να μην είναι κοινωνικά επώδυνα και να τα δεχθεί η τρόικα.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...