Τα μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής στο Μαξίμου

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ                                                                                                                                  

Tα δικά τους μηνύματα με την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έστειλαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι σχεδόν 3000 σύνεδροι που μετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες, με τον υπουργό Οικονομικών και άτυπος επικεφαλής των “53+” Ευκλείδη Τσακαλώτο να σαρώνει.

Η πρωτιά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δείχνει ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τον ρεαλισμό του συμβιβασμού και την υλοποίηση της συμφωνίας, με στόχο τη σταθεροποίηση.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εξελέγη δεύτερος, γεγονός που εκλαμβάνεται ως ψήφος εμπιστοσύνης από το κόμμα στην μεταρρύθμιση που προωθεί στην παιδεία και απέναντι μάλιστα στην Εκκλησία. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός στον Real FM, εκτός από το μάθημα των θρησκευτικών όπου έκανε σαφές ότι η πολιτεία δεν συναποφασίζει με κανέναν, απέδωσε τα υψηλά ποσοστά με τα οποία εξελέγη στην Κ.Ε.., στην πεποίθηση του κόσμου της αριστεράς πως πρέπει να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση διαχωρισμού-κράτους.

Και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης (4ος και 7ος αντίστοιχα) επιβραβεύτηκε για τη μάχη που δίνουν με επιτυχία στο δύσκολο τομέα της υγείας, ενώ ενδεικτική ήταν η χειμαρρώδης ομιλία του υπουργού Πολάκη, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου επιτέθηκε για πολλοστή φορά στα ΜΜΕ μιλώντας για «βοθροκάναλα». Ο υπουργός  Επικρατείας και επικεφαλής της “Ενωτικής Κίνησης” (“προεδρικοί”) Νίκος Παππάς βρέθηκε 8η θέση, καθώς στο προηγούμενο συνέδριο ήταν 4ος με 958 ψήφους, αλλά τώρα πήρε 1106 ψήφους. Πανίσχυρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με την 6η θέση με 1157 ψήφους (5ος με 950 στο 1ο Συνέδριο) φαίνεται να κέρδισε το σώμα του Συνεδρίου κατά των ιδιωτικοποιήσεων, μετά και την έντονα φορτισμένη τοποθέτησή του στην οποία έθεσε ερωτήματα ακόμα και για το πρόγραμμα. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από 1ος στο προηγούμενο Συνέδριο πήρε τώρα την 4η θέση με 250 ψήφους σχεδόν λιγότερους «πληρώνοντας» προφανώς, τις φήμες που εξακολουθούν να τον φέρουν να ηγείται μιας οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τη 2η θέση από 9ος στο προηγούμενο συνέδριο πήρε ψήφο αναγνώρισης για τον ρόλο του στις δύσκολες κοινοβουλευτικές μάχες που δίνει η κυβέρνηση και αναγορεύεται σε “Νέστορα” του κόμματος. Εντυπωσιακό μπάσιμο έκανε στη 10άδα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου (από 10η εκλέχθηκε 9η) η οποία μίλησε με σκληρή γλώσσα απέναντι στις… ερινύες του 3% και στα ψευτοδιλήμματα. Σταθερά μέσα στη 10αδα και ο εκάστοτε Γραμματέας του κόμματος, καθώς στο προηγούμενο Συνέδριο ήταν ο Δημήτρης Βίτσας και τώρα ο Παναγιώτης Ρήγας, όπως και το στέλεχος της Ενωτικής Κίνησης Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη δεύτερη δεκάδα η σειρά κατάταξης φέρνει πρώτο τον προερχόμενο από τη Νεολαία Νάσο Ηλιόπουλο και εν συνεχεία τους: Σωκράτη Φάμελλο (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Ράνια Σβίγκου (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ), τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, τον υφυπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον συνδικαλιστή των επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Σκορίνη, τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Ακολουθούν οι: Κώστας Ζαχαριάδης (21ος), διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, Π. Λάμπρου, ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, η πρώην βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ο αρθρογράφος Κυριάκος Δημάγγελος, η υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, το στέλεχος των «53» Κατερίνα Κνήτου, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας Αντώνης Κοτσακάς, ο δημοσιογράφος Παύλος Κλαυδιανός, η βουλευτής Φωτεινή Βάκη και ο Στέλιος Παππάς.Ψηλά, βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και η αδελφή του πρωθυπουργού Ζανέτ Τσίπρα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...