Καλαβρουζιώτης Δημήτρης

Ήταν 17 Νοέμβρη του ’73. Ήταν μια εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και τω απαγορεύσεων, η οποία ακλούθησε εκείνης της Νομικής. Με το σύνθημα «Ψωμί , Παιδεία , Ελευθερία» έθεσε το όραμα για μια ποιοτικότερη ζωή.

Κατά την εξέγερση αρκετοί αγωνιστές φοιτητές και απλοί δημοκράτες σκοτώθηκαν και βασανιστήκαν.  Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή  του αγώνα της αντίστασης του Ελληνικού λαού. Στάθηκε η αίτια να εδραιωθεί η δημοκρατία  στη χώρα μας.

Ο τριήμερος εορτασμός της επετείου, αποτελεί μια τιμητική υπενθύμιση και μια απέραντη πηγή έμπνευσης για τις δημοκρατικές διεκδικήσεις.

Την προηγούμενη χρονιά, λόγο της πανδημίας convind, ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις. Όσοι  τόλμησαν να διαδηλώσουν, ξυλοφορτωθήκαν από τις δυνάμεις καταστολής.

Φέτος, παρά την παρουσία της πανδημίας, που δεν δείχνει κάμψη, η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποφάσισε να μείνουν κλειστές οι κτηριακές εγκαταστάσεις, επικαλούμενη την πανδημία. Ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι  ζητούν τους στοιχειώδης χώρους για την διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου του ’73, παραμένουν επίκαιρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση με το νέο θεσμικό πλαίσιο, βάζει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, καθώς και την τοποθέτηση καμερών επιτήρησης, δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, εκφοβισμού και  έλεγχου της διακίνησης ιδεών, τόσο στην φοιτητική κοινότητα, όσο και στο χώρο εργασίας. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας για ασφάλεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη συνεχίζεται.

Το Πολυτεχνείο ζεί!

Καλαβρουζιώτης Δημήτρης

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Μέλος της Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...