Τα μυστικά ομορφιάς ανά… τον κόσμο!

Τα μυστικά ομορφιάς ανά... τον κόσμο!
Σε κάθε γωνιά του κόσμου υπάρχουν παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς, ας δούμε μερικά:
Ινδία: οι Ινδές έχουν υπέροχα μακριά μαλλιά και το μυστικό τους είναι το οργανικό έλαιο καρύδας. Το χρησιμοποιούν σαν leave in conditioner ή σαν μάσκα για το τριχωτό και τα μαλλιά. Όπως και να έχει οι ιδιότητες του ελαίου καρύδας είναι πολλές για το δέρμα και τα μαλλιά αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το υπέροχο άρωμα του. Επίσης, στην Ινδία χρησιμοποιούν τον κουρκουμά (turmeric) για την καταπολέμηση της ακμής αφού έχει αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αναλγητική δράση.

Μαρόκο: το μαροκινό έλαιο argan είναι πάρα πολύ γνωστό τα τελευταία χρόνια. Το εκπληκτικό αυτό έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λινολεϊκό οξύ και ωφέλιμα μονό – ακόρεστα και πολύ – ακόρεστα λιπαρά, που ενυδατώνουν σε βάθος, θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα, λειαίνουν τις ρυτίδες και τις ραγάδες καθώς και τις ουλές από ακμή. Άλλο ένα εκπληκτικό παραδοσιακό συστατικό είναι το Rhassoul – ένας καφέ άργιλος που χρησιμοποιείται για τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Ο συγκεκριμένος άργιλος είναι ξεχωριστός χάρη στα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα που περιέχει σε διοξείδιο του πυριτίου, ασβέστιο και κάλιο, που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα.

Ταϊτή: οι γυναίκες της Ταϊτής από την παράδοση τους χρησιμοποιούν το υπέροχο έλαιο Monoi για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. Το παραδοσιακό αυτό έλαιο αποτελείτε από έλαια διάφορων τοπικών λουλουδιών.

Καραϊβική: οι κάτοικοι της Καραϊβικής χρησιμοποιούσαν από την παράδοση τους τον πολτό από ένα τοπικό καρπό το roucou, για να προστατεύουν το δέρμα τους από τον ήλιο, από τα έντομα και από το αλάτι της θάλασσας.

Ιαπωνία: στην Ιαπωνία οι γυναίκες χρησιμοποιούν το αλεύρι ρυζιού για κάνουν απολέπιση δέρματος καθώς επίσης και το νερό ρυζιού που το χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά σαν τονωτική λοσιόν για ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο.

Αίγυπτος: τα μπάνια της Κλεοπάτρας μέσα σε γάλα έχουν μείνει στην ιστορία. Παραδοσιακά οι Αιγύπτιες έκαναν μπάνιο σε γάλα από κατσίκα ή καμήλα και μέλι. Το γαλακτικό οξύ προσφέρει απολέπιση ενώ οι βιταμίνες A και D θρέφουν και μαλακώνουν το δέρμα.

Μεξικό: οι Μάγια και οι Αζτέκοι μετέτρεπαν το κακάο σε σοκολάτα και απολάμβαναν τα οφέλη της που είναι πλούσια αντιοξειδωτική, ενυδατική και μαλακτική δράση. Παραδοσιακά αναμείγνυαν την σοκολάτα με πιπεριές τσίλι και έπιναν το αφέψημα για να έχουν ενέργεια.

Δυτική Αφρική: το παραδοσιακό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος είναι το shea butter, που είναι λίπος από τον καρπό του δέντρου shea. Το λίπος αυτό απορροφάται άμεσα από το δέρμα και για το λόγο αυτό το χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά για την ενυδάτωση του δέρματος καθώς και για διάφορες παθήσεις.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...