Τα νοσοκομεία που μετατρέπονται σε κέντρα υγείας

Τα νοσοκομεία που μετατρέπονται σε κέντρα υγείας
Μεταρρυθμίσεις – εξπρές στα νοσοκομεία, που αναμένεται να εφαρμοστούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, προωθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κλειδί» στο σχέδιο για τις αλλαγές είναι η αλλαγή ρόλου, αλλά και η εξειδίκευση των νοσηλευτικών μονάδων με χαμηλή πληρότητα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν είτε ελαφριά περιστατικά, είτε βαριά πάσχοντες σε τελικό στάδιο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή πέντε νοσοκομείων σε… Κέντρα Υγείας αστικού χαρακτήρα και μονάδες φροντίδας πασχόντων. Τα νοσοκομεία, τα οποία μπαίνουν πρώτα στο στόχαστρο είναι, σύμφωνα με τα «Νέα», η Πολυκλινική, η Αγία Βαρβάρα, το Σπηλιοπούλειο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μετατραπεί και το Αμαλία Φλέμινγκ.

Στόχος του σχεδίου είναι να δοθεί μια ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία, στα οποία παρατηρείται… συμφόρηση.  Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας, έξι στους δέκα ασθενείς στριμώχνονται σε μόλις 30 νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Αθήνα.

Με μετακινήσεις θα καλυφθούν τα κενά

Σύμφωνα με το σχέδιο μέσα στο επόμενο διάστημα θα μετακινηθούν 1250 εργαζόμενοι του ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένεται να καλύψουν τα κενά σε πάγιες θέσεις άλλων νοσοκομείων.Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως στο Αττικό Νοσοκομείο  από τις 27 εξοπλισμένες κλίνες της ΜΕΘ λειτουργούν μόλις οι 14 επειδή δεν υπάρχουν νοσηλευτές.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...