Τα παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν απο καρδιά

Τα παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν απο καρδιά
Κινδύνους για την καρδιά τους ανάλογους με αυτούς των ανθρώπων μέσης και τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιά, δύο έως δώδεκα ετών, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Ολλανδοί ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου VU του Αμστερνταμ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 307 πολύ παχύσαρκων παιδιών και διαπίστωσαν ότι περίπου δύο στα τρία είχαν ένα τουλάχιστον πρώιμο παράγοντα καρδιολογικού κινδύνου, όπως υψηλή πίεση αίματος (56% των παιδιών), χαμηλή «καλή» ή υψηλή «κακή» χοληστερόλη (54%), καθώς επίσης υψηλό σάκχαρο στο αίμα (14%), το οποίο μπορεί να προκαλέσει επίσης διαβήτη τύπου 2 (το 1% των παιδιών είχε ήδη τη νόσο).

Συνολικά, το 67% των παιδιών είχαν τουλάχιστον ένα παράγοντα καρδιολογικού κινδύνου, το 17% είχαν δύο παράγοντες και το 2,5% τέσσερις ή περισσότερους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παιδική παχυσαρκία «μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο ήδη από την έναρξη της ενηλικίωσης».

Η ολλανδική έρευνα που δημοσιεύεται στο παιδιατρικό περιοδικό “Archives of Disease in Childhood”, έδειξε επίσης ότι τα αγόρια τείνουν να είναι παχύσαρκα σε πιο μικρή ηλικία, ενώ αντίθετα τα κορίτσια σε πιο μεγάλη.

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...