Τα “Σκαθάρια” ζωντανεύουν στο Σταυρό του Νότου

Τα
Μετά το πολύ δυναμικό τους ξεκίνημα, δύο μήνες πριν, οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band καλωσορίζουν το 2014 με μία εορταστική παράσταση στο club του Σταυρού του Νότου. Την βραδιά συμπληρώνει με την παρουσία της η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων της Liverpool, της γενέτειρας των σκαθαριών.
Οι Beatles είναι για πολλούς το κορυφαίο συγκρότημα του εικοστού αιώνα. Πενήντα χρόνια από την εποχή της Beatlemania, η μουσική τους συνεχίζει να συναρπάζει εκατομμύρια ανθρώπους και να επηρεάζει γενιές καλλιτεχνών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα πολύ λίγοι έχουν προσπαθήσει να αναπαράγουν ζωντανά τη μαγεία των “Σκαθαριών” – και ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει. Εξάλλου δεν είναι εύκολο εγχείρημα: ούτε οι ίδιοι οι Beatles δεν είχαν παρουσιάσει ποτέ live ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους, καθώς σταμάτησαν τις περιοδείες το 1965.

Οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band το επιχειρούν. Πέντε έμπειροι μουσικοί που ενώθηκαν από την αγάπη τους για τους Beatles και ερμηνεύουν τη διαχρονική μουσική των Fab Four με την παραδοσιακή φόρμα ενός ροκ συγκροτήματος: κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα και, φυσικά, τέσσερις φωνές.

Από τo Please Please Me και τα πρώτα κομμάτια που εκτόξευσαν τους Beatles στην κορυφή των charts το ’63 – ’64, μέχρι τις μεγαλειώδεις συνθέσεις του White Album και του Abbey Road: οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band παρουσιάζουν στιγμές από όλα τα album του θρυλικού συγκροτήματος σε μια προσπάθεια να καλύψουν όσο το δυνατόν πιο σφαιρικά το πολύπλευρο έργο του.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...