Τα Σκόπια επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε κατασκοπεία

Τα Σκόπια επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε κατασκοπεία
Με αφορμή την εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να συνέλεγε πληροφορίες και να τις πουλούσε σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Στον αστερισμό της κατασκοπολογίας με έντονο άρωμα Ελλάδας κινείται από προχθές η πολιτική ζωή στα Σκόπια, εξάπτοντας, σε συνδυασμό με ατυχή γεγονότα που διαδραματίζονται από «αόρατα» κέντρα στα σύνορά μας, ανθελληνικά αισθήματα στον πληθυσμό. Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι οι αρχές ασφαλείας των Σκοπίων εξάρθρωσαν κύκλωμα που φέρεται να συνέλεγε πληροφορίες και να τις πουλούσε σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, ασκούσε και εκβιασμούς σε επιχειρηματίες. Στο κύκλωμα, σύμφωνα με τις σκοπιανές αρχές, συμμετείχαν κρατικοί αξιωματούχοι, νυν και πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, ποινικοί κατάδικοι, αλλά και δημοσιογράφοι.

Στις επίσημες ανακοινώσεις γίνεται λόγος για παροχή πληροφοριών έναντι αμοιβής, «κυρίως σε μία γειτονική χώρα». Μολονότι η χώρα αυτή δεν κατονομαζόταν, «διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονταν ανεπισήμως, ένας εκ των συλληφθέντων συναντιόταν κατά διαστήματα στη Χαλκιδική με ανθρώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και γινόταν συναλλαγή. Τους έδινε πληροφορίες και έπαιρνε χρήματα. Πηγές της κυβέρνησης στην Αθήνα, που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις «πληροφορίες» αυτές, τόνιζαν ότι δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή Ελληνα αξιωματούχου και ότι όλη η υπόθεση κινείται στη σφαίρα της σεναριολογίας.

Στα Σκόπια, πάντως, η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται από τις Αρχές και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, Μαριάν Μαζόφσκι, και έχει δοθεί εμφατικά ο κωδικός «επιχείρηση κατασκοπεία», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είκοσι δύο άτομα και η προανάκριση συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωνε έως χθες το περιεχόμενο των πληροφοριών με τις οποίες κατηγορεί τους συλληφθέντες, επικαλούμενη το απόρρητο της ανάκρισης. Καθώς, μάλιστα, «διέρρεε» ότι αυτές κατέληγαν στην Ελλάδα, το θερμόμετρο του ανθελληνισμού στην κοινή γνώμη ανέβηκε στα ύψη.

Σε αυτό συνέβαλε και η απαγόρευση εισόδου από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων στη χώρα μας, πριν από λίγες ημέρες, μιας πολύ δημοφιλούς στην ΠΓΔΜ λαϊκής τραγουδίστριας, ονόματι Σουζάνα Σπασόφσκι. Οπως συνέβη και στην περίπτωση μιας Σλαβομακεδόνισσας δημοσιογράφου, πριν από περίπου δύο μήνες, έτσι και τώρα, δεν της επετράπη η διέλευση από την Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία, μολονότι -σύμφωνα με την καταγγελία της διέθετε όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα.

Η εν λόγω λαϊκή αοιδός φέρεται να τραγούδησε σε διάφορα πανηγύρια που διοργάνωσαν το καλοκαίρι δίγλωσσοι σε χωριά της Φλώρινας, συμμετοχή που μάλλον εξελήφθη ως επικίνδυνη δραστηριότητα από τα «κέντρα» αυτά.

Και τα δύο όμως γεγονότα, άσχετα μεταξύ τους, ήρθαν να «αλείψουν βούτυρο στο ψωμί» του εθνικιστή πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι, που τελεί σε απομόνωση, καθώς η Δύση τον κατηγορεί ότι με την πολιτική του εξαρχαϊσμού, που ακολουθεί, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα όμορα κράτη.

Η αντιπολίτευση στα Σκόπια, από την πλευρά της, κάνει λόγο για επιχείρηση καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στον πληθυσμό της χώρας.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...