Τα 146α γενέθλιά του γιόρτασε ο «γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου»

Ονομάζεται Μπα Γκότο και ζει σ’ ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία!

Ο λόγος για τον, ανεπίσημα τουλάχιστον, γηραιότερο άνθρωπο του κόσμου ο οποίος πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα 146α γενέθλιά του με τα εγγόνια του και την τελευταία γυναίκα του, τους μόνους εν ζωή συγγενείς του, αφού έχουν πεθάνει τα αδέλφια του, οι τέσσερις προηγούμενες σύζυγοί του και τα παιδιά του.

1

Η ταυτότητά του λέει ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870 και η αρμόδια κρατική υπηρεσία επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων!

1

Μόνον που επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να εξακριβωθούν από ανεξάρτητη πηγή, ο Μπα Γκότο μόνον ανεπίσημα μπορεί να χαρακτηριστεί ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, τίτλο που κρατά ως τώρα η γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, η οποία ήταν 122 ετών όταν απεβίωσε.

Στο πάρτι γενεθλίων έδωσαν το παρών όλοι οι γείτονες κι ο υπέργηρος κ. Γκότο κατάφερε να σβήσει με τη μία όλα τα κεράκια της τούρτας.

Τα εγγόνια του λένε ότι ο συνταξιούχος γεμίζει τις ώρες του ακούγοντας ραδιόφωνο, αφού η όραση του έχει εξασθενήσει στο μεταξύ τόσο ώστε να μη μπορεί να δει τηλεόραση.

1

Όταν τον είχαν ρωτήσει παλαιότερα ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, είχε πει: «η συνταγή είναι απλή: υπομονή.»

Ο Μπα Γκότο προετοιμάζεται για το ταξίδι στην άλλη ζωή απ’ το 1992, όταν έβαλε να του φτιάξουν τον τάφο του, αλλά 24 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει…

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...