Τα 4 σενάρια της συντριβής του Τουπόλεφ (Εικόνες)

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΚΤΟΥ

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι Αρχές για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Οπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο Ιντερφαξ οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους είναι πολύ πιθανόν να είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο συντριβής και ειδοποίησαν τους επιβάτες. «Κρατηθείτε, πέφτουμε» φέρεται να είπαν.

 

ς

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Εντοπίστηκε η άτρακτος του Τουπόλεφ

Την ίδια στιγμή, βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να ανασύρουν στην επιφάνεια.

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

2

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ακέραια η άτρακτος, όμως η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια. Μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια.

«Άνθρωποι με σωσίβια, ετοιμάζονταν για εκκένωση» είπε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα 11 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία.
 

Διαψεύδει για τα σωσίβια το ρωσικό υπουργείο Αμυνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλά από τα θύματα της συντριβής του Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκαν να Πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια.

“Όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς” τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. “Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το υπουργείο Άμυνας και οι άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρέχουν στα μέσα ενημέρωσης διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες”, πρόσθεσε

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...