«Τεκτονικές αλλαγές στα εργασιακά»!

«Τεκτονικές αλλαγές στα εργασιακά»!
Δημοσίευμα για τις δραματικές αλλαγές, που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα κατ’ απαίτηση της τρόικα, φιλοξενεί η βελγική εφημερίδα De Morgen.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «τεκτονικές αλλαγές» και τιτλοφορείται  «οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα η τρόικα η τρόικα ζητά αύξηση του χρόνου εργασίας κατά μία ημέρα, χωρίς οκτάωρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε η εργασία να φτάσει στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα, αντί των 40 που ισχύουν σήμερα.

Η De Morgen αναφέρει πως η τριμερής επιτροπή ζήτησε επίσης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη μείωση τουλάχιστον στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και την αύξηση του ορίου ηλικίας  συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, δηλαδή στα 67.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο αυριανό άτυπο Eurogroup της Κύπρου, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα βασικότερα σημεία του νέου πακέτου μέτρων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...