Τελευταίο αντίο στην 17χρονη Νεκταρία που χάρισε ζωή μέσα από τον θάνατό της

Με πόνο ψυχής και απέραντη θλίψη, γονείς, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, αποχαιρέτησαν την 17χρονη Νεκταρία στην Αμνάτο Ρεθύμνου, την Πέμπτη (13.02.2020).

Η Νεκταρία η οποία μέσα από τον θάνατό της χάρισε… ζωή, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, ξεκινώντας για το… δικό της μακρινό ταξίδι.

Το κλίμα στο Ρέθυμνο ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, και με πόνο ψυχής και απέραντη θλίψη, οι δικοί της άνθρωποι αποχωρίστηκαν για πάντα το αγαπημένο τους πρόσωπο, που έφυγε από την ζωή, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η 17χρονη νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΓΝΗ, όμως η κατάσταση της υγείας της εξαρχής είχε χαρακτηριστεί σοβαρή και μη αναστρέψιμη.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς, με τους ίδιους να παίρνουν τελικά μια σημαντική και σίγουρα γενναία απόφαση: Να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να δώσουν με τον τρόπο αυτό ελπίδα αλλά και ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Η Νεκταρία ζει μέσα από τα άλλα σώματα

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων έγινε στο ΠΑΓΝΗ. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Στέλιο Κτενιαδάκη, επρόκειτο για μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Τα όργανα παρελήφθησαν από ομάδες γιατρών, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η επόμενη φάση της δωρεάς οργάνων σε τρεις συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.

Η είδηση του θανάτου της Νεκταρίας έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και στους κόλπους της Αστυνομίας. Και αυτό επειδή η Νεκταρία ήταν κόρη του διοικητή της Τροχαίας Ρεθύμνου Γιώργου Μπαλάση, αλλά και της – επίσης αστυνομικού – Ιωάννας Σαρρή.

Συλλυπητήριο ψήφισμα από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης

“Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη κατάληξη της 17χρονης Νεκταρίας, τέκνο των μελών της Ένωσής μας, του Α/Υ΄ Γεώργιου Μπαλάση και της Υ/Α΄ Ιωάννας Σαρρή, που έχασε πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου τη μάχη με τη ζωή, συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος που υπέστη πριν από δύο βδομάδες. Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους μας, γονείς της μικρής Νεκταρίας για το ψυχικό σθένος και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή ώρα, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα προκειμένου να δώσουν ελπίδα και να σώσουν με την ενέργειά τους αυτή και άλλες ζωές…”.

πηγή: neakriti.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...