Τελικά η NASA δεν κάνει περικοπές… στέλνει νέο όχημα στον Άρη!

Τελικά η NASA δεν κάνει περικοπές... στέλνει νέο όχημα στον Άρη!
Θα στείλει κανονικά το νέο της όχημα στον Αρη τον Νοέμβριο…
Τέλος η αγωνία για τη NASA, αφού τελικά ο διαστημικός οργανισμός περιλήφθηκε στο πρόγραμμα εξαίρεσης έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει κανονικά την αποστολή του νέου της οχήματος MAVEN στον Αρη.

Το Mars Atmosphere and Volatile Evolution orbiter (MAVEN) θα εκτοξυθεί στις 18 Νοεμβρίου και θα διερευνήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας του κόκκινου πλανήτη για να καθοριστεί αν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ζωή.

Η αγωνία ωστόσο λόγω των περικοπών ήταν μεγάλη, αφού σε περίπτωση που η οικονομική κρίση εμπόδιζε την αποστολή του οχήματος, τότε η επόμενη ευκαιρία της NASA θα ήταν το 2016.

Οπως είχαν εξηγήσει οι ερευνητές από το Planetary Society όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα της NASA: «Το χειρότερο σενάριο είναι ότι το MAVEN δεν θα φύγει στις 18 Νοεμβρίου και το γεγονός αυτό είναι πολύ σοβαρό, αφού μία τέτοια εκτόξευση μπορεί να γίνει μόνο όταν η τροχιά της Γης ευθυγραμμίζεται με αυτή του Αρη, δηλαδή κάθε 26 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει η εκτόξευση στις 18 Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2016, μια καθυστέρηση που θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στη NASA και ο οργανισμός δεν θα μπορεί να το αντέξει οικονομικά».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...