Τελικά οι άντρες είναι πιο νοικοκύρηδες από τις γυναίκες!

Τελικά οι άντρες είναι πιο νοικοκύρηδες από τις γυναίκες!
Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έρευνας, οι άντρες είναι το πιο νοικοκυρεμένο από τα δυο φύλα με ένα 66% των αντρών να ξοδεύει οχτώ ή και περισσότερες ώρες σε δουλειές του σπιτιού, συγκριτικά με το 62% των γυναικών.

Τα αποτελέσματα, λένε οι ερευνητές, δείχνουν πως τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα φύλα έχουν αλλάξει κατά 180 μοίρες μέσα στο τελευταίο μισό αυτού του αιώνα.

Το 1965, οι γυναίκες είτε ήταν παντρεμένες είτε απλά συγκατοικούσαν με τους συντρόφους τους, ξόδευαν 30 ώρες την εβδομάδα για να κάνουν δουλειές στο σπίτι, με τους άντρες να συμμετείχαν και να τους βοηθούσαν μόνο για 4,9 ώρες.

Στον αντίποδα, σήμερα οι άντρες δε φέρνουν κάποια αντίρρηση στο να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, άλλοτε θεωρούμενες μόνο γυναικείες, όπως το σιδέρωμα, το μαγείρεμα, το πλύσιμο πιάτων και το καθάρισμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουν και τις κλασικά αντρικές ενασχολήσεις.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι το ένα τρίτο των Βρετανών περνάει ακόμα περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα σε οικιακές δραστηριότητες.

Ο Benjamin Leyne, ο συνιδρυτής του YoupiJob.co.uk, που έκανε την έρευνα, δήλωσε: «Ο μοντέρνος τρόπος ζωής κυλάει πολύ πιο γρήγορα από ότι παλιά και οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες. Όπως δείχνει η μελέτη, οι άντρες τώρα πια έχουν πιο ενεργό ρόλο μέσα στο σπίτι, όμως παρόλο που αφιερώνουν 30 ώρες από την εβδομάδα τους καθαρίζοντας και μαζεύοντας, οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν είναι αρκετές για όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσα στο σπίτι τους. Όμως, η πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να έχει κάποια οικιακή βοηθό στο σπίτι του που θα τους βοηθάει σε καθημερινή βάση και αυτό λόγω της οικονομικής στενότητας».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...