Τεμπονέρας για τα μέτρα της κυβέρνησης: Θετικά αλλά ανεπαρκή – Χάνεται πολύτιμος κοινωνικός κι οικονομικός χώρος (Βίντεο)

Τεμπονέρας για τα μέτρα της κυβέρνησης: Θετικά αλλά ανεπαρκή – Χάνεται πολύτιμος κοινωνικός κι οικονομικός χώρος (Βίντεο)
Διονύσης Τεμπονέρας για τα μέτρα της κυβέρνησης: Θετικά αλλά ανεπαρκή - Χάνεται πολύτιμος κοινωνικός κι οικονομικός χώρος


20/03/2020 – 15:44

Στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά τους εργαζόμενους που πλήττονται από την κρατική εντολή αναστολής της εργασίας τους λόγω κορωνοϊού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, Kontra24. 

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι “τα μέτρα έχουν ένα θετικό πρόσημο, δυστυχώς όμως κρίνονται ανεπαρκή. Χρειάζονται άμεσες συμπληρωματικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα υπάρχει στην επαγγελματική στέγη μια μείωση για το ενοίκιο, αντίστοιχα να υπάρξει και για εργαζόμενους οι οποίοι απολύθηκαν ή για εργαζόμενους όπου δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή”

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε να μην εκδοθούν λογαριασμοί για βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως τα ρεύμα, το νερό ή ακόμη και τις τηλεπικοινωνίες, όπου είναι απαραίτητο εργαλείο για να εργαστεί κάποιος από το σπίτι. Έτσι, ο ίδιος ανέφερε ότι “θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από πλευράς του κράτους για να μπορέσουν όσοι έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να βοηθηθούν” 

Τέλος, υπογράμμισε ότι “πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα” αναφορικά με την απόφαση που θέλει τις εισπρακτικές εταιρίες να “μην ενοχλούν” όσους έχουν χρέη και οφειλές. “θα πρέπει να υπάρξει μια εντονότατη παρέμβαση στις τράπεζες όσον αφορά την α’ κατοικία, αναφορικά με την αναστολή δόσεων. Πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι κομβικές και άμεσες γιατί όσο καθυστερούμε, χάνεται πολύτιμος οικονομικός και κοινωνικός χώρος” 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...