Τεράστια νίκη για την Εθνική, 10-8 επί της Κροατίας

Μία τεράστια νίκη που μπορεί να μην της δίνει την πρόκριση στην τελική φάση του World League, ωστόσο στέλνει μήνυμα ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος, πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Οι παίκτες του Βλάχου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση για τρία οκτάλεπτα επιβλήθηκαν με 10-8 επί της Κροατία.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Ρίο μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στον παραπάνω και τον Μπίγιατς σε μεγάλη ημέρα.

Από εκεί και πέρα όμως η Εθνική μας βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα της, ο Φλέγκας από το τρίτο οκτάλεπτο και μετά κατέβασε “ρολά” και με καθαρό μυαλό στην επίθεση οι παίκτες του Βλάχου έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη.

Οι Κροάτες ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Στις πρώτες δύο τους επιθέσεις κέρδισαν αποβολή και με γκολ των Γιόκοβιτς και Σούκνο προηγήθηκαν με 2-0. Μετά από αυτό η Εθνική μας άρχισε να συνέρχεται και σιγά σιγά μπήκε στο ματς με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να μειώνει σε 2-1 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε η μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Καπότσης με σουτ από την περιφέρεια μείωσε στο γκολ μετά από τέρμα του Σούκνο, όμως οι Κροάτες ξέφυγαν και πάλι με δύο γκολ.

Ο Φουντούλης μείωσε και πάλι στο γκολ (3-4), αλλά ο Λόντσαρ έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στους Κροάτες με 20” να απομένουν για το τέλος της περιόδου. Η Εθνική μας κατάφερε να κερδίσει την αποβολή και ο Γούνας διαμόρφωσε το 4-5 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Άγγελος Βλαχόπουλος με γκολ έφερε το ματς στα ίσια πριν ο Μουρίκης με ένα παλικαρίσιο γκολ βάλει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Εθνική μας. Ο Κράπιτς έκανε το 6-6, όμως ο Κολόμβος με ένα απίστευτο τέρμα έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 7-6 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Μάριος Καπότσης στα μισά της τέταρτης περιόδου έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων για πρώτη φορά στην Εθνική, για να έρθει ο Γεννηδουνιάς να ανεβάσει τη διαφορά και άλλο. Ο Σούκνο μείωσε με γκολ στον παραπάνω, όμως ο Μουρίκης με γκολ για όσκαρ έκανε το 10-7! Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες στη συνέχεια ήταν να μειώσουν στο τελικό 10-8 με τον Μπούσλιε.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-1, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θ. Βλάχος): Φλέγκας, Γεννηδουνιάς 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Φουντούλης 1, Γούβης, Ποντικέας, Χρυσοσπάθης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ι. Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Μιλάκοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς, Φάτοβιτς, Μπούσλιε 2, Σούκνο 4, Κράπιτς 1, Σέτκα, Μπουλιούμπασιτς, Μάρτσελιτς.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...