Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού, παραδέχεται η Λαγκάρντ

«Ναι, δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίζουμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε εκδήλωση του Atlantic Council. 

«Αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί», επισήμανε η κα. Λαγκάρντ αναφερόμενη στις απαιτήσεις του Ταμείου για τα μέτρα 4,5 δις ευρώ και τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο για  ασφαλιστικό και φορολογικό. 

Απέναντι στην κριτική που δέχτηκε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυρία Λαγκάρντ, τόνισε ότι το Ταμείο, προσπάθησε να είναι ο αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας στην τελευταία αξιολόγηση για την Ελλάδα.

 Μετά το μπαράζ αντιδράσεων και δηλώσεων που κατακρίνουν τα στοιχεία από τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,  Γιάννη Στουρνάρα. Όταν εκδίδουμε μια έκθεση όπως αυτήν της Ελλάδας, συμβάλλουμε στη διαφάνεια, υποστήριξε η κα. Λαγκάρντ.  «Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με τα συμπεράσματα μας, αλλά είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι, με ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας», προσέθεσε στην συνέχεια. «Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι», τόνισε.

Για την συνέχεια του προγράμματος, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πολλή δουλειά να κάνει στο μέτωπο των στατιστικών μεγεθών», καθώς όπως είπε, συχνά προχωρά σε σημαντικές αναθεωρήσεις των στοιχείων. Η ίδια,  ότι η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ξεκάθαρα ένας από τους παράγοντας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση το 2010 και ότι από  τότε, έχουν βελτιωθεί πολλά, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σίγουρο πως η δουλειά έχει ολοκληρωθεί. 

Σχετικά με τις  διαφορετικές εκτιμήσεις για το αν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, η ίδια τόνισε πως, δεν έχουν να κάνουν με θέματα διαφάνειας. Τέλος, έριξε ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας πως αν η κυβέρνηση δεν οικειοποιείται το πρόγραμμα διάσωσης, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε καλά αποτελέσματα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...