Τεράστιο πρόστιμο στον οίκο Moody’s για παραπλάνηση των επενδυτών

Μούντις

ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 2008

Το ποσό των 864 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ως αποζημίωση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 21 Πολιτείες υπέγραψαν μια συμφωνία με τις Moody’s Investors services, Moody’s Analytics και τον μητρικό οίκο Moody’s Corporation.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατηγορηθεί ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει, μετά το μεγάλο κραχ του 1929.

Η Standard and Poor’s είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.

Ύστερα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Moody’s «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση να συμμορφωθεί με νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...