Τεχεράνη μέσω Αιγαίου και Κρήτης – Μεγάλη άσκηση των ισραηλινών “πρόβα τζενεράλε” για Ιράν

Τεχεράνη μέσω Αιγαίου και Κρήτης - Μεγάλη άσκηση των ισραηλινών
Οι ισραηλινοί ξαναήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν άσκηση που έχει άμεση σχέση με το πάντα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν για το οποίο δηλώνουν έτοιμοι να το τολμήσουν ακόμη και χωρίς αμερικανική υποστήριξη.

Σήμερα και αύριο  στη Κρήτη οι ισραηλινοί κάνουν ασκήσεις “επιχειρήσεων διάσωσης μάχης” και όχι μόνο. Στην άσκηση Minoan Star συμμετέχουν:
8 ελικόπτερα τύπου UH-60
1 αεροπλάνο C-12 (King Air 200)
2 ιπτάμενα τάνκερ
4 ελικόπτερα CH-53
1 αεροσκάφος (King Air 200) αναγνώρισης στόχων και μετάδοσης πληροφοριών.
1 αεροσκάφος C-130 μεταφοράς προσωπικού και πυρομαχικών.

Η συμμετοχή από την πλευρά της Ελλάδας είναι :
3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64A
3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64DHA
1 ελικόπτερο τύπου CH-47D

Οι ισραηλινοί όχι μονο δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρατήσουν μυστικές αυτές τις ασκήσεις, αλλά δίνουν πολλές πληροφορίες στα ΜΜΕ τους επιδιώκωντας τη δημοσιότητα . Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι ισραηλινές εφημερίδες γράφουν για τις ασκήσεις που κάνει η ισραηλινή ΠΑ στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι το σενάριό τους έχει άμεση σχέση με το χτύπημα στο Ιράν. Επισημαίνουν με έμφαση τη διακηρυγμένη θέση του Ισραήλ ,ότι προκειμένου να αποτραπεί η Τεχεράνη να συνεχίσει τη προσπάθεια πυρηνικού όπλου η επίθεση μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς τη συναίνεση των ΗΠΑ.

Η ελληνική εμπλοκή στις ισραηλινές πολεμικές προετοιμασίες εντός του FIR Αθηνών ,σε άλλη περίπτωση θα ειχε προκαλέσει αμηχανία στη κυβέρνηση. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά απο το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ.

Διαταράσσονται ισορροπίες για την Ελλάδα; Πιθανότατα, αλλα απο την άλλη κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτή τη περίοδο η εμμονή στην ενδυνάμωση του άξονα Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδος είναι μονόδρομος.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...