Τεχνητή κατάκλυση 6.000 στρεμμάτων στο Πύθιο Διδυμοτείχου προς αποφυγή ανεξέλεγκτων πλημμυρών

Τεχνητή κατάκλυση 6.000 στρεμμάτων στο Πύθιο Διδυμοτείχου προς αποφυγή ανεξέλεγκτων πλημμυρών
Έβρος

Στο άνοιγμα του θυροφράγματος του Πυθίου, προχώρησε απόψε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, προκειμένου να προκληθεί τεχνητή κατάκλυση περίπου 6.000 στρεμμάτων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων πλημμυρών.

«Μετά από αίτημα του τοπικού συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διδυμοτείχου, δεδομένης της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει η στάθμη των νερών στον ποταμό Έβρο, λόγω της αποδέσμευσης υδάτων σε φράγματα της Βουλγαρίας, αποφασίσαμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου, για ν’ αποφευχθεί η υπερπήδηση του υπερβλητού αναχώματος από το νερό. Της τεχνητής πλημμύρας των περίπου 6.000 στρεμμάτων προηγήθηκε εκτίμηση των καλλιεργειών της συγκεκριμένης περιοχής από ελεγκτές του ΕΛΓΑ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.

Στο μεταξύ, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αντιπεριφέρειας Έβρου, σήμερα κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν τόσο σε υποδομές όσο και σε οικίες και καλλιέργειες, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών που εκδηλώθηκαν σε όλο το Νομό Έβρου, οι περιοχές:

Ορεστιάδα: οι Δημοτικές Ενότητες Ορεστιάδας, Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου

Διδυμότειχο: Η Δημοτική Ενότητα Μεταξάδων στο σύνολό της, και οι οικισμοί Ελληνοχωρίου, Μάνης, Κυανής, Ασβεστάδων, Ισαάκιου

Σουφλί: Οι οικισμοί Κορνοφωλιάς, Λυκόφης, Δαδιάς, Λαβάρων, Αμορίου, Προβατώνα και Λευκίμης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...