Τεχνολογία εναντίον… Παπακωνσταντίνου

Τεχνολογία εναντίον... Παπακωνσταντίνου
Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα το οποίο άφησε το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και οι παρεμβάσεις από ανθρώπινο χέρι που έγιναν σε αυτό θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής με έγγραφό του προς τους συναδέλφους του Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη από καιρό.

Στο έγγραφό του ο κ. Παντελής αναφέρει ότι με τη συνδρομή της εξειδικευμένης υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι δυνατόν να διαπιστωθούν οι παραβιάσεις και οι αλλοιώσεις που έγιναν στο στικάκι που περιέχει τα ονόματα της λίστας.

Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό τον προϊστάμενό τους Μάνο Σφακιανάκη, μπορούν να ιχνηλατήσουν και να διαβάσουν πληροφορίες οι οποίες ίσως φανούν χρήσιμες στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να στοιχειοθετήσουν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον των προσώπων που οδηγούνται στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής και μπορούν να τους οδηγήσουν σε Ειδικό Δικαστήριο.

Δικαστικές αρχές φέρονται αισιόδοξες ότι μετά την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία θα εκπονήσει ένα πόρισμα υπεράπω πάσης υποψίας κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει την εισαγγελική εκδοχή για πιθανή αλλοίωση της λίστας και για τις παρεμβάσεις που έγιναν στα ηλεκτρονικά αρχεία ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακούν στην υπόθεση που σήμερα σείχνουν υπεράνω πάσης υποψίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...