Τζανακόπουλος: Άμεση η θετική συμπεριφορά των αγορών απέναντι στη ελληνική οικονομία

(Βίντεο) “Συμφωνία-ορόσημο στο Eurogroup”

“Ορόσημο” χαρακτήρισε την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι αγορές αντέδρασαν θετικά για την ελληνική οικονομία.

Όπως εξήγησε, μετά την απόφαση, η αντίδραση των αγορών ήταν αμέσως θετική και ανέφερε ως παράδειγμα την πτώση των ελληνικών ομολόγων και την αξιολόγηση από τον Moody΄s, o οποίος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου και το αξιόχρεο των τραπεζών.

Ο κ. Τζανακόπουλος διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως οι εξελίξεις διέψευσαν την καταστροφολογία κομμάτων και εξουδετέρωσαν την επιχειρηματολογία τους απέναντι στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία, γεγονός που τα οδηγεί να κατευθύνουν την πολιτική αντιπαράθεση σε ζητήματα άσχετα με την οικονομία.

Ακόμα, ενόψει της συζήτησης που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για την οικονομία, κατέστησε σαφές πως η κριτική της αντιπολίτευσης (που υποστηρίζει πως δεν πήρε τίποτα η κυβέρνηση) είναι “μια φάση πίσω” ενώ πρόσθεσε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση, γιατί το αίτημα για τη συζήτηση είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως η συμφωνία που επετεύχθη, και εν συνεχεία η θετική αντίδραση των αγορών, διέψευσε τους καταστροφολόγους και πως συνεπώς δύο εβδομάδες μετά το Eurogroup και έπειτα, η πολιτική αντιπαράθεση λοξοδρόμησε, άρχισε να παίρνει κατευθύνσεις που δεν σχετίζεται με την οικονομία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά γιατί δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, και ότι, αντίθετα, με λανθάνοντα τρόπο -καθώς άλλα πράγματα προσπαθεί να φέρει στην πολιτική ατζέντα- θέλει να συνεχίζει την καταστροφολογία. Δεν πρόκειται να της βγει.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κυβερνητικός εκπρόποσως κάλεσε τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει για το ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων προγραμμάτων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/290988-Tzanakopoylos-THetike-e-symperiphora-ton-agoron-apenanti-ste-ellenike-oikonomia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...