Τζανακόπουλος: Καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και την έρευνα για το Noor 1

Απαντήσεις στο επίμαχο ζήτημα των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τον ισοβίτη για την υπόθεση του «Noor 1»,  Μάκη Γιαννουσάκη έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.

Ο κος Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δημιουργήσει ατμόσφαιρα σκανδάλου γιατί δεν θέλει να συζητήσει επί της ουσίας για την οικονομία και την διαφθορά. «Η ΝΔ έχει επιλέξει να δημιουργήσει ένα θέμα εκ του μη όντος επειδή δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση στα μείζονα  ζήτημα οικονομίας αλλά ούτε και να τοποθετηθεί στα πραγματικά σκάνδαλά και στις υποθέσεις πραγματικής διαφοράς όπως εκείνη στην Υγειά, όπου η αντιπολίτευση φέρει μεγάλη ευθύνη». Η διαφθορά στη χώρα δεν σχετίζεται με την επιδίωξη Γιαννουσάκη να μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο, σχολίασε ο κος Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα και επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με τα φιλικά της ΜΜΕ διαμορφώνει μια ατζέντα δήθεν διαφθοράς και σκανδάλων. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το άθλιο κατασκεύασμα, μια Εξεταστική Επιτροπή χρειάζεται σοβαρή επιχειρηματολογία, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα και σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι : «Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό». Και χαρακτήρισε «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ουδεμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης για το ζήτημα του «Noor 1» ενώ έθιξε ως βασικό ζήτημα, το να διευκρινιστούν οι οροί κάτω από τους οποίους η ερευνά αυτή δυσχεράνθηκε από τους θανάτους 8 ανθρώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος «καλό είναι να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο γιατί το σημαντικό είναι η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η ελληνική δικαιοσύνη  θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να συζητηθεί στην Ολομέλεια το αίτημα για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη, αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ειδικότερα στις 25 Ιουλίου τοποθετείται χρονικά η συζήτηση.

Το αίτημα κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία την περασμένη Παρασκευή και υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στο κείμενο του αιτήματος μάλιστα αφήνονται να εννοηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και συγκεκριμένα αυτές της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας.Στο αίτημα πάντως γίνεται αναφορά στο πρόσωπο «κλειδί» της υπόθεσης, την ισοβίτη, Ευ. Γιαννουσάκη, την εισαγγελέα, κ. Τζίβα και τον λιμενικό κ. Χριστοφορίδη. Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι αφήνεται να εννοηθούν ευθύνες και άλλων μελών της κυβέρνησης και ενδεχομένως του ίδιου του πρωθυπουργού για τη γνώση που είχε στην υπόθεση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292264-Tzanakopoylos-Kamia-parembase-ste-dikaiosyne-kai-ten-ereyna-gia-to-Noor-1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...