Τζανακόπουλος: Καμία υποχώρηση σε παράλογες απαιτήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό γνώμονα την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται με προσήλωση, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η β’ αξιολόγηση, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας το ΔΝΤ να σταματήσει τις άσκοπες κωλυσιεργίες.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, για να επισημάνει ότι σε αυτό συνηγορούν ο συσχετισμός που διαμορφώνεται στην ΕΕ και η διάθεση λήψης θετικών πρωτοβουλίων από όλα τα μέρη. Κυρίως, συνηγορούν σε αυτό τα εξής δεδομένα, όπως ανέφερε: Το 2016 έχει κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και με υπεραπόδοση των εσόδων κατά τουλάχιστον 1%.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα QE (σ.σ. πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ) θα επιτευχθεί».

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το ζήτημα του «πόθεν έσχες» της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

Είπε ότι έχει προκύψει θέμα τεράστιας σημασίας και αφορά την αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια λογοκρισίας που σχετίζεται με τις καταγγελίες για την απόκρυψη του «πόθεν έσχες» της συζύγου του προέδρου της ΝΔ. Η ΝΔ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ζητά να μην προβάλλονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούν το θέμα της απόκρυψης του «πόθεν έσχες» της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως τη δημόσια τηλεόραση για την αυτονόητη επιλογή της να προβάλει τις δηλώσεις αυτές.

«Σε πείσμα της τακτικής της ΝΔ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον πρόεδρό της πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι είναι νομική υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη λόγω των τριών διαφορετικών ιδιοτήτων του: του βουλευτή, του υπουργού και του αρχηγού κόμματος. Σε αυτό το σημείο επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε χτες και για τα οποία η κυβέρνηση ζητεί απαντήσεις: Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές; Πόσο κόστισε το ακίνητο το οποίο αγοράστηκε στο Παρίσι; Από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου; Είναι αληθές ότι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου ο οποίος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ;

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι προκειμένου να μην απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης «η ΝΔ έχει υιοθετήσει μια τακτική συκοφαντιών, ψευδών και χυδαιολογίας διά του ακροδεξιού κ. Γεωργιάδη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι επανέλαβε για δεύτερη φορά ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτών τόνισε ότι «η ΝΔ επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας, αρκεί αυτό να οδηγήσει στην παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...