Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-2: Ηρωική προσπάθεια, αλλά αποκλεισμός για τον Έλληνα πρωταθλητή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ηττήθηκε 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1) και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Roland Garros. Με Ναδάλ στον τελικό της Κυριακής (11/10, 16:00) ο Σέρβος.

ο ονειρικό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ισοφάρισε σε 2-2 παρότι έχανε 2-0, αλλά τελικά δεν άντεξε στο πέμπτο και τελευταίο σετ και γνώρισε την ήττα με 3-2.

Ο Νόλε, μετά από φοβερή μάχη υπό το φως των προβολέων στο Philippe Chatrier, επικράτησε 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 του μαχητικού Τσιτσιπά και προκρίθηκε 27ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, εκεί όπου την Κυριακή απέναντι στον Βασιλιά του Παρισιού, θα διεκδικήσει τον 18ο Major τίτλο του.

Το Νο1 του κόσμου, κυριαρχούσε απόλυτα του Έλληνα πρωταθλητή για σχεδόν τρία σετ και είχε match point, σερβίροντας στο 5-4 του 3ου σετ για τη νίκη, όμως ο Τσιτσιπάς με απίστευτη προσπάθεια, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ και να στείλει τον ημιτελικό στο 5ο σετ.

Εκεί, η κούραση κατέβαλε τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρίσιμες καταστάσεις και με το προβάδισμα που πήρε από το ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, έφτασε στην τελική επικράτηση μετά από 4 ώρες εξαντλητικού ματς.

Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, ένα από τα καλύτερα του τουρνουά, μαζί με τον προημιτελικό Σβάρτσμαν-Τιμ, με τον Τζόκοβιτς να κυριαρχεί απόλυτα για σχεδόν τρία σετ, χωρίς να καταφέρνει να κλείσει το ματς στο match point που είχε, σερβίροντας στο 5-4 του 3ου σετ για τη νίκη.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε ευάλωτος στο σταθερό παιχνίδι του Σέρβου ενώ το backhand δεν λειτούργησε καλά, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη από εκείνη τη μεριά ενώ δυσκολευόταν να ασκήσει πίεση στο court του αντιπάλου του.

Μόλις πήρε το break πίσω (5-5), όλα άλλαξαν και ο 22χρονος Αθηναίος μεταμορφώθηκε στον τενίστα που όλοι ξέρουμε. Παίζοντας πιο επιθετικά αλλά και πιο αποτελεσματικά, άφησε τη σφραγίδα του στο ματς και με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 σετ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Στο 4ο σετ, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να προκαλεί τον Τζόκοβιτς και αφού έσωσε τα 10 από τα 11 συνολικά break points του Σέρβου στο σετ (!!), ο ίδιος είχε 100% αποτελεσματικότητα στις δικές του ευκαιρίες (2/2), πετυχαίνοντας το καθοριστικό “χτύπημα” στο 10ο game (6-4), ισοφαρίζοντας τον αγώνα!

Όλα έμοιαζαν ανοιχτά, με τον Τσιτσιπά να παίζει με πιο καθαρό μυαλό και να έχει καλύτερες επιλογές, βγάζοντας πολλές φορές απ’την comfort zone τον ρομποτικό Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, στο 5ο σετ ο Σέρβος αποδείχθηκε πιο δυνατός. Η σωματική κούραση και οι κράμπες, κατέβαλαν τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο των δύο προηγούμενων σετ και μόλις ο Νόλε έκανε το break στο 3ο game (2-1), όλα κατέρρευσαν για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Τζόκοβιτς πιστοποίησε την ανωτερότητά του με δύο ακόμη breaks και σφράγισε τη νίκη του με τη συμπλήρωση 3 ωρών και 54 λεπτών παιχνιδιού.

Έτσι, την Κυριακή θα παρακολουθήσουμε την 56η αναμέτρηση στο συναρπαστικότερο rivalry στην ιστορία του αθλήματος, ανάμεσα στον κορυφαίο του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον κορυφαίο του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ.

Πηγή: Tennis24

sport24.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...