την απαλλαγή του Ιωάννη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας

την απαλλαγή του Ιωάννη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας που του αποδόθηκε λόγω των χειρισμών του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως είπε, από τις ενέργειες ή παραλείψεις του κατηγορούμενου δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού “στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας”.

Κατά την εισήγησή της επισήμανε πως “δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας.

Άλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο 1,5 έτος και δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του”. Παράλληλα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ουσιαστικά ο κ. Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, με το να τα αντιγράψει και να τα παραδώσει στην συνέχεια στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κίνηση που κατά την εισαγγελική λειτουργό, αναιρεί τον δόλο.

“Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο”, κατέληξε η εισαγγελέας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 24 Οκτώβρη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/304225-ten-apallage-toy-Ioanne-Diote-gia-te-lista-Lagkarnt-proteine-e-eisaggeleas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...