Την ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας
Ο  εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μέσω του περιoδικού του HOT DOC, δημοσιοποίησε λίστα με ονόματα που φέρεται να ανήκουν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Βαξεβάνης δικάζεται από το πρωί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σε μια σκληρή αγόρευση, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για κανιβαλισμό, λέγοντας πως ο δημοσιογράφος «προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε την χώρα σε Κολοσσαίο».

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή αυτών των ανθρώπων. Τους παρέδωσε στην χλεύη μιας κοινωνίας που διψάει για αίμα..
‘Αρον άρον σταύρωσον αυτοίς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;».

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος στην απολογία του αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται και επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση ονομάτων που συναλλάσσονται με τραπεζικά ιδρύματα. Τόνισε επίσης ότι η λίστα που δημοσιοποίησε στο «HOT DOC» δεν περιείχε χρηματικά ποσά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι και ο ίδιος αν είχε την λίστα θα έπραττε όπως και ο κατηγορούμενος συνάδελφός του ενώ τόνισε ότι η εποχή απαιτεί διαφάνεια.

Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί «πλήγμα» στον συνταγματικό πολιτισμό και την Δημοκρατία και τόνισε ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην συγκάλυψη της υπόθεσης, κυκλοφορούν ανενόχλητοι και διώκεται εκείνος που την αποκάλυψε».
Η εξέταση μαρτύρων ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της τραγουδίστριας Δήμητρας Γαλάνη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...