Την ερχόμενη εβδομάδα σε Αθήνα και Άγκυρα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό

Την ερχόμενη εβδομάδα σε Αθήνα και Άγκυρα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό
Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι ταυτόχρονες επισκέψεις τou ελληνοκύπριου και του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή σε  Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά ενδέχεται να είναι η 22η ή η 23η Οκτωβρίου. Οι επισκέψεις των δύο αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθούν σε ισότιμη βάση και θα συναντηθούν με Υφυπουργούς εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγή από το περιβάλλον του Ντερβίς Έρογλου, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα απογοητευτεί αν αναμένει να κερδίσει οτιδήποτε εκτός των διαπραγματεύσεων κατά τις επαφές στην Άγκυρα, δεδομένου – όπως αναφέρεται – ότι ο συνομιλητής της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό είναι οι Τουρκοκύπριοι και όχι η Τουρκία.

Η ίδια πηγή διέψευσε επίσης δημοσιεύματα ότι ο Τουρκοκύπριος σύμβουλος Οσμάν Ερτούγ θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Δημήτρη Καραταϊδη, πρέσβη επί τη τιμή που είναι σύμβουλος για το Κυπριακό στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...