Την ερχόμενη Τρίτη η ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Τρίτη η ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Την ερχόμενη Τρίτη, όπως συμφωνήθηκε πριν λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί όλων των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι αυτές που αφορούν την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες και οι ρυθμίσεις για τη ΝΕΡΙΤ και την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα.

Στο μεταξύ, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, αναμένεται περίπου στις 4 το απόγευμα, να πάρει τον λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της τροπολογίας από 15 βουλευτές της ΧΑ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της τροπολογίας του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κατέθεσαν οι 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές επικαλούνται το άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος, στο οποίο ορίζεται ότι «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει».

Σε εφαρμογή αυτής της συνταγματικής διάταξης, όπως αναφέρουν, έχει εκδοθεί ο νόμος 3023/2012 ο οποίος ρυθμίζει όλες τις προϋποθέσεις σχετικά με την κρατική επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα.

«Αντίθετα, ο νομοθέτης δεν δύναται να προβλέψει διάταξη περί διακοπής ή αναστολής της χορήγησης κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικό κόμμα, καθώς αυτό, ουσιαστικά, θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των κομμάτων. Επομένως, η διάταξη που φέρεται προς ψήφιση με τη συζητούμενη τροπολογία είναι προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει το άρθρο 29 του Συντάγματος», αναφέρουν στην ένσταση αντισυνταγματικότητας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...