Την παραίτηση Στουρνάρα ζήτησε ο Π. Καμμένος

Την παραίτηση Στουρνάρα ζήτησε ο Π. Καμμένος
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την απαίτηση της τρόικα περί εκκένωσης των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους

Όπως είπε «αυτά τα νησιά είναι Ελλάδα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα πουλήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό ναυτιλίας  παρουσία πολλών εφοπλιστών για την πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή».

Απευθυνόμενος υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη που ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας σημείωσε: «Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ στο επίμαχο σημείο που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε  για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσείς δεν κοιτάτε τους ανθρώπους μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές».

Απαντώντας στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...