Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε ο σύλλογος Αμπελακιώτισσας. Βίντεο-Φωτο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/1/2020 κ ώρα 11.00 στη Ναύπακτο η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αμπελακιωτισσιωτών “Παναγία η Αμπελακιώτισσα”, στο κέντρο “πάνω στο κύμα”, παρουσία του Αρχιμανδρίτη -ηγουμένου της Ι.Μονής Αμπελακιώτισσας πατέρα Πολυκάρπου (ως εκπροσώπου του Σεβασμ. Μητροπολίτη), του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Γκίζα Βασιλείου, των Αντιδημάρχων κ. Κοτρωνιά Θωμά και κ. Παπαϊωαννίδη Ιωάννη και των μελών και φίλων του Συλλόγου! Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος όπου μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας!

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με θέματα:

1) Απολογισμός δράσης 2019,

2) Οικονομικός απολογισμός 2019,

3) Πρόγραμμα δράσης 2020,

4) Διαλογική συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το χωριό

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου, εκτός των άλλων θεμάτων, γνωστοποιήθηκε η πρωτοποριακή κίνηση των Προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Προέδρων των κοινοτήτων, των τριών χωριών Αμπελακιώτισσας – Ελευθέριανης – Πόδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό των χωριών τους, αλλα και της ευρύτερης περιοχής, αποσκοπώντας στην απο κοινού σχεδίαση πολιτιστικών δράσεων και διεκδίκηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και υποδομής και συγκεκριμένα την αποπεράτωση του δρόμου Ελευθέριανη – Πόδος – Αμπελακιώτισσα και ευχήθηκε όλοι να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Επίσης τόνισε οτι μέσα στα πλαίσια του προγράμματος δράσης του συλλόγου για το νέο χρόνο θα είναι η συνέχιση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, διάφορα έργα/καθαρισμοί μονοπατιών κ.α. που χρειάζονται να γίνουν, η δημιουργία συντακτικής επιτροπής εφημερίδας και επιτροπής λαογραφικού μουσείου κ.α.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ακούστηκαν διάφορες προτάσεις απο τον κ. Νίκο Δούρο ως εκπρόσωπο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και απο τον κ. Πάνο Κανέλλο ιδιοκτήτη του ξενώνα “Δρυάδες”. Αμέσως μετά ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος δώρισε στον Πρόεδρο του Συλλόγου το βιβλίο-ημερολόγιο 2020 “Ορθοδοξία-Το πάνθεον των Εθνομαρτύρων (με την ευλογία του ιδίου), και η φιλόλογος κ. Νατάσσα Γιαννούλου δώρισε στο Σύλλογο το βιβλίο “Ναυπακτιακά Κ'” της Ε.ΝΑ.Μ. οπου είναι και μέλος.

Το βιβλίο περιέχει εκτός των άλλων και τα “Τοπωνύμια της Αμπελακιώτισσας”, και επίσης έδωσε την παλιά σφραγίδα της Κοινότητας Αμπελακιώτισσας για την έκθεσή της στο λαογραφικό Μουσέιο, που φύλασσε ο σύζυγός της κ. Δ. Δούρος. Ο πρόεδρος τους ευχαρίστησε θερμά και επίσης ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης και για τις προσφορές τους και τακτοποίηση συνδρομών τους που ειναι απαραίτητες για τη λειτουργία του συλλόγου! Ραντεβού στις 8 Φλεβάρη 2020 για τη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο σύλλογος στο κέντρο “Πανθέα” με τη Γωγώ Τσαμπά και το Λάμπρο Σκάρλα!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...