Την Τρίτη η απόφαση για αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

Την Τρίτη η απόφαση για αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ
Μέσα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα μπει τελικά η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η χρυσή τομή ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει βρεθεί και όπως όλα δείχνουν η διακοπή της ροής χρήματος θα είναι ομόθυμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια αναμένεται να κληθεί να ψηφίσει τροπολογία, η οποία θα αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τελικά συμφωνήθηκε να απαιτούνται μόλις 151 ψήφοι για να επικυρωθεί μία τέτοια απόφαση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει και το καθήκον να εισηγηθεί την τροπολογία, τόνισε πως “για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος”.

Σε κάθε περίπτωση, η διατυπώσεις και η αιτιολόγηση της τροπολογίας δεν ικανοποίησαν ΚΚΕ και Αν.Έλληνες, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα ψηφίσουν παρών στη διαδικασία. Είναι ενδιαφέρον ωστόσο, πως για πρώτη φορά για ένα μείζον θέμα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν κοινή γραμμή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...