Την υποψηφιότητα της Γιουσουφζάι για το Νόμπελ Ειρήνης ζητούν Βρετανοί

Την υποψηφιότητα της Γιουσουφζάι για το Νόμπελ Ειρήνης ζητούν Βρετανοί
Έκκληση στην κυβέρνηση της Βρετανίας να ορίσει ως υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, τη Μαλάλα Γιουσουφζάι, από το Πακιστάν απηύθυναν δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί, στο πλαίσιο εκστρατείας υπέρ της υποψηφιότητάς της.

«Η Μαλάλα δεν είναι μόνο μια νεαρή κοπέλα, αλλά αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες οι οποίες στερούνται την εκπαίδευση εξαιτίας του φύλου τους», δήλωσε η υπεύθυνη της εκστρατείας, Σαχίντα Σουντχάρι.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής στη Βρετανία, ενώ παρόμοιες εκστρατείες έχουν δημιουργηθεί στον Καναδά, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Σημειώνεται ότι το νεαρό κορίτσι, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν, επειδή εξέφρασε τις πεποιθήσεις της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, μέσω ενός μπλογκ, στο οποίο παράλληλα κατήγγειλε τις βιαιότητες των Ταλιμπάν.

Το 15χρονο κορίτσι λαμβάνει ειδική θεραπεία στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι στις 9 Οκτωβρίου, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πορεία της υγείας της κρίνεται ικανοποιητική.

Χθες, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της Γιουσουφζάι, που την δείχνουν να διαβάζει ένα βιβλίο και να κρατά στην αγκαλιά της ένα λευκό αρκουδάκι, ενώ μελανιές καλύπτουν την περιοχή πάνω από τα μάτια της.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...