Τη Δευτέρα υπογραφές για τη «Γέφυρα» μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων

Τη Δευτέρα υπογραφές για τη «Γέφυρα» μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων

Εντείνονται οι διεργασίες για τον προοδευτικό πόλο – Ομιλητές στην εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί κείμενο με υπογραφές για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, είναι οι Σ. Βαλντέν, Ν. Μουζέλης, Α. Λιάκος, Ν. Μπίστης, Π. Παναγιώτου, Κ. Παπαϊωάννου, Μ. Ρεπούση, Φ. Σιάνου – Οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά που συμπιέζουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η βήμα – βήμα ολοκλήρωση των εξαγγελιών της κυβέρνησης με στόχο την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με τελευταίο κρίσιμο βήμα τη συμφωνία με τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου εντός των επόμενων ημερών, Αλ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν το βάρος στις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου.

Διεύρυνση της στήριξης

Όπως τόνιζαν και τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη, η στήριξη σε αυτό που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ως εθνική προσπάθεια θα διευρυνθεί. Άλλωστε η κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς εντείνεται με την πίεση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κλιμακώνεται συνεχώς, κάτι που φάνηκε από τη στάση της ηγεσίας του κόμματος αναφορικά με την εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα. Εκεί όπου η παρουσία του Αλ. Τσίπρα με τη θεσμική του ιδιότητα αποτέλεσε «κόκκινη γραμμή» για τη Φ. Γεννηματά.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή, παρουσία του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το ταξίδι της Φ. Γεννηματά στη Γερμανία, όπου επιχείρησε να… διορθώσει τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες για τη θετική τους στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση τη Δευτέρα

Μια εβδομάδα νωρίτερα ωστόσο, συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, η πρωτοβουλία πολιτών «Γέφυρα», που συναποτελείται από στελέχη, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, πραγματοποιεί συζήτηση στο Polis Αrt Cafe της Στοάς Πεσμαζόγλου. Ομιλητές στην εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί κείμενο με υπογραφές για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, είναι οι Σ. Βαλντέν, Ν. Μουζέλης, Α. Λιάκος, Ν. Μπίστης, Π. Παναγιώτου, Κ. Παπαϊωάννου, Μ. Ρεπούση, Φ. Σιάνου, με τον δημοσιογράφο Χρ. Μαχαίρα να συντονίζει τη συζήτηση.

Ν. Παππάς: Να κοιτάξει τα του οίκου της η Φ. Γεννηματά

Απαντώντας στις επιθέσεις της Φ. Γεννηματά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, μιλώντας στον News 247, σημείωσε: «Να κοιτάξει τα του οίκου της. Ας μην αναζητά αλλού τους υπαίτιους για το ότι αδυνατεί να συγκρατήσει τα στελέχη της». Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει «μεγάλη ανάγκη για προοδευτικό μέτωπο με προγραμματικό πυρήνα και σ’ αυτό το μέτωπο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν συμφωνούμε για όσα έγιναν χθες, αλλά συμφωνούμε για όσα πρέπει να γίνουν αύριο».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπουργοποίηση Μωραΐτη – Τόλκα είπε ότι τέτοιου τύπου αντιδράσεις «ακούω από το 2011». «Κάθε φορά που επιχειρείται διεύρυνση υπάρχει κριτική, επαναλαμβανόμενη. Τα ακούμε και προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στ. Αραχωβίτης: Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φυλλορροεί

«Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. νιώθει τη μεγάλη πίεση της δημιουργίας αυτού του προοδευτικού πόλου και όσο φυλλορροεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προφανώς δημιουργεί προβλήματα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα. Επεσήμανε ακόμη ότι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών άρχισε να ξεχωρίζει ποιος είναι με την πρόοδο και ποιος με τη συντήρηση. »Από τη μια είναι ο προοδευτικός πόλος με κορμό, μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο πόλος της συντήρησης της Ακροδεξιάς και του χθες” σημείωσε.

Ν. Τόσκας: Στρατηγικό λάθος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.Λ.

Από την ίδια συχνότητα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. την επιλογή να κινείται προς την κατεύθυνση της Ν.Δ. και εκτίμησε ότι γι’ αυτό ο κόσμος του το άφησε, γι’ αυτό τον λόγο το αφήνουν και στελέχη του. «Το μεγάλο ζητούμενο πλέον είναι να αντιπαραταχθεί το προοδευτικό μέτωπο με το δεξιό και ακροδεξιό μέτωπο» επισήμανε.

ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ο κεντρικός τραπεζίτης να μην λειτουργεί ως αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά

“Με τη στάση του δεν ανταποκρίνεται στην πρόνοια ουδετερότητας που επιτάσσει ο ρόλος του”

Τα βέλη του κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έστρεψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς με αφορμή την κόντρα του πρώτου με αναπληρωτή τον υπουργό Υγείας. «Ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του ως επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής και όχι ως αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι με τη στάση του δεν ανταποκρίνεται «στην πρόνοια ουδετερότητας που επιτάσσει ο ρόλος του».

Υποστήριξε μάλιστα τον Π. Πολάκη τονίζοντας πως «όσοι πλήττονται από τις πολιτικές του και την εξυγίανση στον χώρο της Υγείας μιλούν για το ύφος του και για το ότι φωνάζει», χαρακτηρίζοντας «πρόκληση στη δημόσια ζωή» τη στιγμή που αποκαλύπτονται δεδομένα για τα κομματικά δάνεια να επικεντρώνεται η συζήτηση στο δάνειο του Π. Πολάκη.

Παπαχριστόπουλος υπέρ Πολάκη

«Ο Πολάκης είναι στο μάτι του κυκλώνα γιατί έχει κάνει σπουδαία δουλειά στον χώρο της Υγείας» υποστήριξε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον News 247. Όπως ανέφερε ο πρώην βουλευτής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ενοχλεί γιατί μαζί με τον κ. Ξανθό παρέλαβαν ένα έλλειμμα 700 εκατ. και το έκαναν πλεόνασμα 300 εκατ., ενώ 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι έχουν πλέον πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας». Ανέφερε επίσης ότι «επί τρεις ημέρες ο κ. Πολάκης κατακρεουργούνταν» και ότι «ο κ. Στουρνάρας ήταν σύμβουλος της Novartis».

Πηγή: Avgi.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355218-Te-Deytera-ypographes-gia-te-Gephyra-metaxy-ton-proodeytikon-dynameon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...