Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες

Αρχαίοι

Η παραγωγή και η χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν εξαπλωμένη σε όλη τη βόρεια πλευρά της Μεσογείου από την Ανατολία έως την Ισπανία, είναι το συμπέρασμα νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης κατά την οποία οι ερευνητές χαρτογράφησαν την εμφάνιση και την επέκταση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής -του γνωστού παλιά ως Λεβάντε, αναλύοντας οργανικά υπολείμματα λιπιδίων σε 567 κεραμικά θραύσματα από σκεύη μαγειρέματος, καθώς και οστεο-αρχαιολογικά δεδομένα από εξημερωμένα ζώα που βρέθηκαν σε 82 περιοχές, μεταξύ των οποίων αρκετές στην Ελλάδα, όλα μεταξύ της έβδομης και της πέμπτης χιλιετίας προ Χριστού. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι περισσότερες περιοχές της βόρειας Μεσογείου άρχισαν να εκτρέφουν ζώα για την παραγωγή γάλατος  -πρόβατα, κατσίκες και βοοειδή, μόλις τα εξημέρωσαν μεταξύ του 8.500 και του 7000 π.Χ., ενώ η στροφή στα γαλακτοκομικά προϊόντα είχε σημαντικές επιπτώσεις στον πολιτισμό, τη βιολογία και την οικονομία των πρώιμων νεολιθικών κοινοτήτων, που αποτελούνταν από γεωργούς-κυνηγούς-βοσκούς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...