Τι απαντάει ο Κιάμος για το “λουκέτο” στο “Summer Fix” από το ΣΔΟΕ

Τι απαντάει ο Κιάμος για το
Επιδεικτικά αγνόησαν οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κέντρου της Χαλκιδικής την απόφαση του ΣΔΟΕ να μπει 48ωρο λουκέτο στο κατάστημα μετά από έλεγχο που έγινε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κόψει ούτε μια απόδειξη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τος υπεύθυνους του κέντρου να ανοίξουν κανονικά και ο τραγουδιστής Πάνος Κιάμος να τραγουδήσει.
Αναλυτικότερα, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων. Εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 το ΣΔΟΕ σφράγισε το κατάστημα για 48 ώρες και η “νίκη” του ΣΔΟΕ διαφημίστηκε μέσω σχετικής ανακοίνωσης από το γραφείο τύπου του Σώματος.

Η αστυνομία μετέβη στο νυχτερινό κέντρο περίπου στις 3 τα ξημερώματα και το κέφι ήταν στα .. ύψη, ωστόσο λοιπόν αντί να κατεβάσουν διακόπτες και να διώξουν τον κόσμο όπως ορίζει ο νόμος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την κόρη του ιδιοκτήτη κι έφυγαν.

Για το λόγο αυτό με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Το κράτος δεν κατάφερε να επιβληθεί στον επιχειρηματία. Το 48ωρο σφράγισμα έμεινε στα χαρτιά και οι πρώτοι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου άρχισαν να κάθονται στα τραπέζια του το Σάββατο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι κατάστημα έπρεπε να μείνει κλειστό και το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, oι αστυνομικές αρχές της περιοχής συνέλαβαν τους δύο υπευθύνους του καταστήματος στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μαγαζί, όμως, λειτούργησε κανονικά.

Πάντως σύμφωνα με την ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, που μίλησε στο Mega, το μαγαζί θα σφραγιστεί και πάλι, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Κασσάνδρειας.

Τι απαντάει ο Κιάμος

Πώς σχολιάζει ο Πάνος Κιάμος το θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία του «Summer Fix» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, παρότι είχε σφραγιστεί με εντολή του ΣΔΟΕ;

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σημειώνει:

«Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κέντρο “SUMMER FIX” της Χαλκιδικής, όπως είναι προφανές, ουδόλως ευθύνομαι. Εν προκειμένω τήρησα, όπως πάντα κάνω και ως και εκ του νόμου οφείλω, τις απορρέουσες από την έγγραφη συμφωνία μου με την επιχείρηση υποχρεώσεις μου».

Σε ποιες περιοχές ξεκινάει σαφάρι το ΣΔΟΕ

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αποφασισμένο να κάνει αυτό που δεν γινόταν επί σειρά ετών, και εξαπολύει μπαράζ ελέγχων κυρίως σε νυχτερινά κέντρα, όπου η παραβατικότητα ειδικά στις τουριστικές περιοχές χτυπάει «κόκκινο».

Με βάση το οργανόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι έλεγχοι θα διενεργούνται στις περιοχές με υψηλή παραβατικότητα των παρακάτω νομαρχιών: Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλης, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Οι υπάλληλοι από υπαλλήλους των Εφοριών, και μάλιστα πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους και μέχρι τις 10 το βράδυ, θα γίνονται και τις μη εργάσιμες ημέρες, από την 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Τι προβλέπει η απόφαση του 2010 για τα λουκέτα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις,οι Αρχές θα κλείνουν τα καταστήματα από τρεις μέρες μέχρι ένα μήνα, ενώ, παράλληλα, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές. Σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.

Ενεργοποιούν διάταξη νόμου του 1951 για κατάσχεση των εισπράξεων

Η παράμετρος που δίνει, ωστόσο, ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν διατάξεις νόμου του 1951 και εκτός από τους ελέγχους φορολογικού ενδιαφέροντος, έγιναν κατασχέσεις σε όσα μετρητά υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες μικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας χαρτί εισαγγελέα στα χέρια τους, έκαναν ντου σε 4 νυχτερινά κέντρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι και μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, καθώς χρωστάνε περίπου 12,5 εκατ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Κατά την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω οφειλέτες δεν είχαν στο όνομα τους ούτε ακίνητα ούτε καταθέσεις και τότε έπεσε η ιδέα να ανασυρθεί από το συρτάρι ένας νόμος του 1951, που δίνει τη δυνατότητα επιτόπου κατάσχεσης στις ταμειακές μηχανές. Όπερ και εγένετο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αναστάτωση την ώρα της κατάσχεσης, καθώς τα κέντρα ήταν εν λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν παρατράγουδα. Όσον αφορά, δε, στο… περιεχόμενο των ταμείων, δεν ήταν ανάλογο βέβαια των οφειλών των ιδιοκτητών, ωστόσο, με τη κίνηση αυτή οι Διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...