Τι δηλώνει ο Μουλατσιώτης για τα έκτροπα στο Λιδωρίκι

Ο Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, Νεκτάριος Μουλατσιώτης, μιλώντας στο Poimin.gr  για όσα ευτράπελα συνέβησαν στο Λιδωρίκι κατά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής δήλωσε τα εξής :

Χριστός ανέστη.

Στην ερώτησή σας τι συνέβηκε στο Λιδωρίκι σας απαντώ τα εξής:

Από προχθές είχα ενημερώσει τον ιερέα του Ναού, ότι κατ’ εντολή του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, θα μεταβώ στην ιερά πανήγυρη του Ναού τους, την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής για να συλλειτουργήσουμε.

Ο π. Δημήτριος Ζαφειρόπουλος πολλάκις έχει ζητήσει από τον Μητροπολίτη μας να φύγει από το Λιδωρίκι, αλλά ακόμα παραμένει εκεί.

Θεωρώ ότι σκόπιμα δημιούργησε το επεισόδιο αυτό ώστε να προέλθει ντόρος και σάλος για να λάβει τη μετάθεση που επιθυμεί διακαώς. Ουδεμία αιτία θεωρώ υπάρχει ώστε να δημιουργήσει όλο αυτό το οποίο έγινε.

Μέσα στο Ιερό Βήμα, η Αγία Τράπεζα ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση. Τα ενδύματα της Αγίας Τραπέζης ήταν σκισμένα και σε απαράδεκτη κατάσταση. Ομοίως, μου πρόσφερε ένα ιερατικό βιβλίο για να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία, έκδοση του 1962, το οποίο ήταν τόσο βρώμικο που αδυνατούσα να το ακουμπήσω.

Βλέποντας όλα αυτά με πολλή ηρεμία (ήταν παρόντες άλλοι 4 κληρικοί εκτός από εμένα κι εκείνον), του λέγω: «Πατέρα μου, η στολή σου και η χθεσινή και η σημερινή είναι λαμπρή και χρυσοκέντητη και σε συγχαίρω, διότι τέτοια ημέρα ο ιερέας πρέπει να είναι λαμπρά στολισμένος, όμως η Αγία Τράπεζα που είναι ο Χριστός μας, γιατί είναι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και μέσα στη βρώμα;» Τότε μου λέγει: «Δεν έχουμε άλλη στολή» και ένας εκ των ιερέων που έχει υπηρετήσει εκεί, ο π. Ανδρέας Μανιτάρας, του λέγει: «Πάτερ, έχει ο Ναός άλλες 5 πολύ ωραίες στολές για την Αγία Τράπεζα. Γιατί βάλατε αυτή τη σκισμένη φορεσιά στην Αγία Τράπεζα;»

Ο διάκονος ξεκίνησε τότε να διαβάζει το Ευαγγέλιο, ο ιερεύς π. Δημήτριος βγάζει τα ιερά του άμφια πετώντας τα σε μια καρέκλα και ο Πρωτοσύγκελλος του λέγει: «Μην το κάνεις αυτό πάτερ, είναι βαρύ αμάρτημα και τιμωρείται με καθαίρεση» και η απάντησή του ήταν «δεν με ενδιαφέρει». Μόλις τελειώνει η ανάγνωση του Ευαγγελίου, βγαίνει στην Ωραία Πύλη ο π. Δημήτριος αρπάζει το μικρόφωνο, φωνάζει στην παπαδιά του και κοινοποιεί τον προσωπικό διάλογο που έγινε σε προσωπικό και φιλικό επίπεδο μέσα στο ιερό, λέγοντας «εγώ φεύγω και δεν με ενδιαφέρει τίποτα».

Αναχώρησε από την Θεία Λειτουργία, προτρέποντας τον κόσμο να βγει έξω από τον Ναό. Κάποιοι τον ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι μαζί με τον κ. Δήμαρχο συνέχισαν με ηρεμία να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία που συνεχίστηκε κανονικά.

Προσωπικά, ζήτησα συγγνώμη για την όλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε άνευ ουσιαστικού λόγου, παρόλο που δεν έφταιγα σε κάτι, γιατί πάντοτε με χαρά πηγαίνω τέτοια μέρα στο Λιδωρίκι και πανηγυρίζουμε μαζί με τον λαό και τον κλήρο την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Κατά την αναχώρησή μου και ενώ βρισκόμουν εκτός του Ιερού Ναού, ως με ενημέρωσαν Λιδωρικιώτες, υπήρχαν μέσα στο εκκλησίασμα άγνωστα άτομα, τα οποία πρώτη φορά βρισκόντουσαν στο Λιδωρίκι, μάλιστα ένας εξ αυτών κύριος με μακριά μαλλιά κρατούσε χοντρή αλυσίδα και τη στριφογύριζε, κάποιοι φώναζαν (περίπου 20 άτομα) ντροπή, αίσχος, ανάξιος, την ώρα που έμπαινα στο αυτοκίνητο με το οποίο με είχαν πάει στο Λιδωρίκι. Εγώ απαντούσα σε όλους Χριστός ανέστη και αναχώρησα.

Το όλο σκηνικό θεωρώ ότι ήταν στημένο, διότι ήμουν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και ο ιερέας δημιούργησε το επεισόδιο αυτό για να πιέσει τον Μητροπολίτη για να τον μεταθέσει εκ του Λιδωρικίου. Άλλο λόγω δεν βλέπω.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...