Τι είναι αθλιότητα

Τι είναι αθλιότητα

Πριν λίγες εβδομάδες, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, κρατήθηκε για κάποιες μέρες, στο πλαίσιο ανάκρισης, που ανάγονταν στην περίοδο της ηγεμονίας του.

Ανάλογη ταλαιπωρία, είχε υποστεί, πριν από μερικά χρόνια, ένας άλλος πρώην Πρόεδρος της ίδιας χώρας, ο Ζακ Σιράκ. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, παρ` ολίγο να βρεθεί κατηγορούμενος, όταν ήταν ακόμη Πρόεδρος, για τον «λεκέ» στο φουστάνι της κ. Λεβίνσκι. Αυτά είναι μερικά από τα υπαρκτά παραδείγματα, πανίσχυρων ηγετών, μεγάλων χωρών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, ακόμη και την περίοδο της παντοδυναμίας τους. Άραγε, κατά τον «όμιλο υποστηρικτών» του κ. Σημίτη, όλα αυτά, που εντάσσονταν στο στάδιο της διερεύνησης, συνιστούσαν αθλιότητες, σε βάρος άξιων πολιτικών ηγετών; Αν μιλούμε δε με θεσμικούς όρους, άραγε η προσπάθεια εμπλοκής ενός άλλου πρώην Πρωθυπουργού, αλλά και του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, με βάση μια προ έτους εισαγγελική εισήγηση, που δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών, που και αυτή (η εισήγηση) δε διαπίστωνε ύπαρξη «υποκειμενικού στοιχείου», τι ακριβώς συνιστά; Θα περιοριστούμε στην προφανή διαπίστωση, ότι πρόκειται για ατυχή προσπάθεια αντιπερισπασμού, που, όμως, αποκαλύπτει την πραγματική αντίληψη περί ηθικής, των ποικιλώνυμων υποστηρικτών.

Αθλιότητα, γι` αυτούς, δε συνιστά καν αυτό που έλεγαν στην περίοδο του «βρόμικου 89», ότι έναν Πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στη φυλακή, τουλάχιστον αν δεν υπάρχει μια απολύτως επαρκής τεκμηρίωση. Αθλιότητα, κατά τον «όμιλο υποστηρικτών», συνιστά το ότι υποκείμενο της δικαστικής έρευνας, είναι ο κ. Σημίτης. Είναι απολύτως προφανές, με βάση και συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ότι αν στην ίδια θέση βρισκόταν επί παραδείγματι ο κ. Καραμανλής (δε συζητάμε για το σημερινό Πρωθυπουργό) όχι μόνο δε θα έκαναν λόγο για αθλιότητα, αλλά θα ζητούσαν ενδεχομένως ως και το δημόσιο αυτομαστίγωμα του.

Το ομολογούν δε οι ίδιοι-ορισμένοι τουλάχιστον εξ αυτών –όταν εντοπίζουν την αθλιότητα, στο ότι θίγεται η διακυβέρνηση του κ. Σημίτη, που κατ` αυτούς είναι συγκρίσιμη μόνο με εκείνη του Ελευθερίου Βενιζέλου ή, με αρκετή συγκατάβαση και με εκείνη του Κωνσταντίου Καραμανλή!

Κάποτε, κάναμε λόγο για βαθύτατο εκφυλισμό αυτού του συγκεκριμένου συστήματος εξουσίας και, τώρα, επιρροής. Πολύ φοβούμαστε ότι πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, που ξεφεύγει από τα πλαίσια και όρια του δημοσιογραφικού σχολιασμού. Περαστικά…

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/347371-Ti-einai-athlioteta ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...