Τι είπαν Δραγασάκης και Τραπεζίτες για τον Εξωδικαστικό!

Τι είπαν Δραγασάκης και Τραπεζίτες για τον Εξωδικαστικό!

Ο Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και τα POS, ήταν τα κύρια θέματα στην άτυπη συνάντηση που είχαν εχθές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά της ΕΕΤ, ο πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γενική γραμματέας  Χαρούλα Απαλαγάκη), πραγματοποιήθηκε όπως έγινε γνωστό σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο (24.4.2017), παρουσία υπουργών (Οικονομικών, Δικαιοσύνης κ.ά.), κυβερνητικών στελεχών, του προεδρείου της ΕΕΤ και των CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση της Παρασκευής ήταν  συνέχεια αυτής, της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν  και διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τα βασικά ζητήματα που είχαν τεθεί («Εξωδικαστικός Μηχανισμός» και εγκατάσταση POS) έχει υπάρξει η επιθυμητή πρόοδος, η οποία καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να παραχθούν από τη συντονισμένη και λειτουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης του Απριλίου, έχουν ήδη συγκροτηθεί δύο Ομάδες Εργασίας (μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης) και έχει δρομολογηθεί μία ακόμη (μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Τόσο από την πλευρά των τραπεζών, όσο και από την κυβέρνηση τονίστηκε  η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, καθώς και ότι ανοίγει  θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της εμπιστοσύνης σε αυτή. Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ, Νίκος Καραμούζης ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη  για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΕΕΤ  για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον ως πρωταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294706-Ti-eipan-Dragasakes-kai-Trapezites-gia-ton-Exodikastiko ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...