Τι είπε ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των καναλιών, η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να φέρει μεταβατική διάταξη για την προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Ερωτηθείς ποια είναι τα βήματα που ακολουθούν μετά την ορκωμοσία του ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς είπε πως «τις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε από κοντά με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, κατ΄ αρχήν τα φλέγοντα ζητήματα υποστήριξης και υποδομών τα οποία είναι ανεπίλυτα εδώ και πολλά χρόνια».

«Ξεκινάμε από το ότι η Πολιτεία εγγυάται πως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα έχει όλες τις υποδομές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται. Όλη η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και το λογισμικό που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στις 30/8 για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του ΕΣΡ από την πρώτη μέρα», πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ο Νίκος Παππάς είπε ότι «αυτό θα αποτελέσει ένα σημείο συζήτησης μαζί τους και με βάση το αποτέλεσμά αυτή της συζήτησης θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Δηλαδή αν καταστεί τεχνικά εφικτό η αδειοδότηση να προχωρήσει μέσα στο επόμενο λίγο χρονικό διάστημα, τότε δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει το κενό, από τώρα μέχρι τη αδειοδότηση».

«Αν αυτό δεν καθίσταται εφικτό για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους, και ο ομιλών δεν μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί, διότι αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται εντελώς στον αέρα, δεν έχουν αποδοθεί νόμιμες άδειες και προφανώς δεν υπάρχει η κατάπτυστη και αντισυνταγματική άνευ όρων παράταση “νόμιμης” λειτουργίας που απέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακριβώς για να αποφεύγουν την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε νόμιμη και τυπική αδειοδότηση», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...