Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Πρωτοεπιστάτη του αγίου Όρους για την πυρκαγιά

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Πρωτοεπιστάτη του αγίου Όρους για την πυρκαγιά
Ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους Γ.Μάξιμος στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´´
´´Το Άγιο Όρος το βλέπω ως κόρη οφθαλμού και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσουμε τη πυρκαγιά´´, εξήγησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Πρωτοεπιστάτη  του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο τον Ιβηρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες μετά από τηλεγράφημα της Ιεράς Κοινότητας προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, όπως εξήγησε στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´´ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Ορους.

Στο αίτημά τους οι Αγιορείτες ζήτησαν τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού για τη προστασία του Αγίου Όρους από τη φωτιά που κατά τη χθεσινή ημέρα αναζωπυρώθηκε και απειλούσε ακόμα και μονές.

Η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και μας συγκίνησε, υπογράμμισε στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´´ ο πρωτοεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος.

Και συμπλήρωσε, αμέσως οι  δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σημαντικά με πεζοπόρα τμήματα και ενάεριες δυνάμεις, επτά αερπλάνα και τρία ελικόπτερα αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται σε ακτίνα δυο χιλιομέτων από τη Μονή Χιλανδαρίου.

Καθησυχαστικός  προς το παρόν για τη φωτιά που μαίνεται εμφανίστηκε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ.Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ.Καράογλου, όλη τη νύχτα ήταν στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές εστίες της φωτιάς που έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο αλλά ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης παραμένει…

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...