Τι θα γίνει με θέατρα και κινηματογράφους;

Τι θα γίνει με θέατρα και κινηματογράφους;
Τι θα γίνει με θέατρα και κινηματογράφους;


12/03/2020 – 16:24

Η κρίση του κορωνοϊού ήρθε για τα καλά και στην Ελλάδα, δοκιμάζοντας – όπως κάθε είδους κρίση – τις αντοχές του κράτους, όπως και την ετοιμότητα της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί.

Έτσι, σε μια τέτοια κρίση γίνονται πολύ πιο ευδιάκριτες οι αδυναμίες και οι «παραφωνίες» ή καλύτερα οι «αφωνίες». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο – όπως φαίνεται – κινείται με πολύ πιο αργές ταχύτητες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μπορεί να έκλεισε όλους τους χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 1.000 άτομα, ωστόσο, είναι απορίας άξιον για το τι γίνεται με χώρους όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, όπου συγκεντρώνονται μεν λιγότερα άτομα, αλλά ο κίνδυνος του κορωνοϊού δεν αποσοβείται.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι για τα θέατρα και τους κινηματογράφους περιμένουν σχετικές εντολές από το κράτος, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται ακόμα στον… δρόμο, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού δεν δείχνει την απαιτούμενη για την κατάσταση υπευθυνότητα. Έτσι, για παράδειγμα, εγκλωβισμένοι παραμένουν οι θιασάρχες, οι ηθοποιοί και το λοιπό προσωπικό, μην μπορώντας να ακολουθήσουν τις γενικές οδηγίες τους κράτους για προστασία, εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο, γιατί το υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση.

Ενδεικτική της στάσης του υπουργείο Πολιτισμού, ήταν η απάντηση που δόθηκε σε αρχαιοφύλακες που ανησυχούν για το γεγονός ότι μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί.

Τι τους απάντησε το υπουργείο Πολιτισμού;

Ότι «βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας κρίνει ότι πρέπει να κλείσουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, θα εκδοθούν από το ΥΠΠΟΑ αμέσως οι σχετικές οδηγίες».

Με λίγα λόγια, πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης αλλού.

Έτσι, οι άνθρωποι που εργάζονται σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν εκτεθειμένοι στην κρίση του κορονοϊού.

Το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να λάβει αποφάσεις. Και άμεσα…

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...