Τι θα συμβεί όταν όλοι θα φορούν τα Γυαλιά της Google;

Τι θα συμβεί όταν όλοι θα φορούν τα Γυαλιά της Google;
Έχει ανάψει στο Ίντερνετ η συζήτηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η άμεση μετάδοση βίντεο με τεχνολογία ροής στο Ίντερνετ από οποιονδήποτε φοράει τα Γυαλιά της Google, Google Glass Explorer. Η Google διαφημίζει ότι με τo Google Glass μπορεί κανείς να μοιραστεί ό,τι βλέπει, live (“Even share what you see. Live.”).

Αφορμή στάθηκε μια λήψη, στην οποία ο άνθρωπος που βιντεοσκοπεί περνάει απαρατήρητος μέσα στο πλήθος, καταγράφει και μεταδίδει κατά τύχη ένα μάλλον βίαιο περιστατικό και μια σύλληψη -την πρώτη που μετέδωσαν τα γυαλιά της Google με video streaming. Μέχρι τώρα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μάλλον αστεία, ή τουλάχιστον διασκεδαστικά βίντεο, όπου οι λεγόμενοι Glass Explorers καταγράφουν εαυτόν να παίζει μπάσκετ, να κάνει ντους ή άλλες, «ανώδυνες» δραστηριότητες.

Τα ερωτήματα που γεννά η χρήση των Γυαλιών της Google είναι μεταξύ άλλων:

– Θα αλλάξουν τα Γυαλιά της Google την καταγραφή των γεγονότων για πάντα;

– Έχουν οι άνθρωποι την πρόθεση να αναλάβουν δράση και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να κυνηγήσουν και να καταγράψουν τα γεγονότα;

– Κι αν, τα Γυαλιά της Google, που προς το παρόν κοστίζουν 1.500 δολάρια (ή έστω οι action cam, οι κάμερες δράσης μικροσκοπικές και αδιόρατες τοποθετημένες στο τιμόνι ενός ποδηλάτου) γίνουν τόσο προσιτά ώστε να χρησιμοποιούνται από κάποιον κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, οπουδήποτε τότε δεν θα αλλάξει για πάντα η δημοσιογραφία;

– Τέλος, πώς θα αντιμετωπίσει η Google τις προκλήσεις για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, όπως αυτές ήδη εκφράζονται από δεκάδες αρχές προστασίας του απορρήτου ανά τον κόσμο; Προς το παρόν πάντως, η Google δεν προτίθεται να αλλάξει τις δεσμεύσεις της περί απορρήτου για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που σχετίζονται ιδιαίτερα με τα Γυαλιά της, δηλώνει όμως ότι θα τις λάβει σοβαρά υπόψιν της.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...