Τι ισχύει για το σενάριο του Χρ. Παΐσιου στο δήμο Ναυπακτίας

Ποιος ο ρόλος της ΝΔ και τι περιμένουμε

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ναυπακτίας, με φόντο τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έκανε έντονη την εμφάνισή του το σενάριο καθόδου του Χρήστου Παϊσιου, του γνωστού Ναυπάκτιου δικηγόρου, προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου (περιλαμβάνει και της Ναυπακτίας) και πολιτευτή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη πληροφορία υπάρχει στα γραφεία της εφημερίδας «Εμπρός» εδώ και αρκετές ημέρες, φέρνοντας τον Χρ. Παϊσιο να έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, κοιτάζοντας προς το ενδεχόμενο καθόδου του στο δήμο, πράγμα που αν συμβεί θα σημάνει αυτομάτως και την εκμηδένιση της πιθανότητας να είναι για μία ακόμα φορά παρών ο Θανάσης Παπαθανάσης. Σε όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό σημείο έχει η εμπλοκή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο βαθμός της οποίας θα καθορίσει και τις εξελίξεις. Από το περιβάλλον του κ. Παϊσιου λέγεται ότι ο ίδιος θέτει εαυτόν στη διάθεση της παράταξης, προκειμένου να ενωθεί ο χώρος αυτοδιοικητικά, μετά από πολλά χρόνια διάσπασης στη Ναυπακτία, όμως παράλληλα της «επιστρέφει» το μπαλάκι, ζητώντας την έμπρακτη στήριξή της. Εδώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, να παιχτούν τα πιο σημαντικά επεισόδια του σίριαλ, καθώς, λογικά, θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις για το βαθμό που αυτή θα δοθεί. Και δεν μιλάμε απαραίτητα για επίσημο χρίσμα, αλλά για την κινητοποίηση στελεχών προκειμένου να υπάρξει «μάζεμα» προσώπων, υπό το πρόσωπο του Χρ. Παϊσιου, που να σηματοδοτούν πράγματα για τη ΝΔ στη Ναυπακτία.

Σύντομα εξελίξεις

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, πρωί Πέμπτης, οριστικό δεν είναι τίποτα, όμως είναι δεδομένο πως κάτω από τον καπνό υπάρχει φωτιά. Αυτό διαβεβαιώνουν σε κάθε τόνο οι πηγές μας, δείχνοντάς μας ως χρόνο εξελίξεων τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο γνωστός δικηγόρος κάνει κινήσεις, συζητώντας με κόσμο της περιοχής, όμως παράλληλα έχει το ένα του βλέμμα στραμμένο προς τους ανθρώπους του κόμματος. Στόχος του, βέβαια, όπως μας μετέφερε άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος, δεν είναι να φτιάξει ένα αμιγώς «δεξιό» ψηφοδέλτιο, καθώς δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες με ανθρώπους όλων των κομματικών αποχρώσεων. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: εάν είναι αυτός ο στόχος, τότε γιατί θα πρέπει να είναι τόσο σημαντική η επίσημη, άμεση ή έμμεση, στήριξη της ΝΔ;

Επηρεάζει τους άλλους;

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι λογικό, επηρεάζουν αρκετά και τους υπόλοιπους συνδυασμούς κι αυτό γιατί όλοι σχεδόν αλιεύουν ψηφοφόρους από το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ. Τα φώτα, φυσικά, πέφτουν κατά κύριο λόγο πάνω  στους Βασίλη Γκίζα και Ντίνο Τσουκαλά, οι οποίοι βγαίνουν μέσα από τον ίδιο χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως Τ. Λουκόπουλος και Γ. Μπουλές μένουν ανεπηρέαστοι. Στα επιτελεία των δύο υποψηφίων, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, όμως όπως μας μεταφέρθηκε και από τις δύο πλευρές, η εξέλιξη Παϊσιου, δεν αλλάζει κάτι στον πυρήνα των αποφάσεων  που έχουν παρθεί. Προφανώς το σενάριο τους επηρεάζει, όμως το ίδιο θεωρούν πως συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση.

Τί μπορεί να κάνει η ΝΔ;

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, υπεισέρχεται η παρέμβαση του κόμματος και οι εγγυήσεις που φέρεται να ζητά ο Χρ. Παϊσιος για να κάνει το βήμα, θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή του με στόχο τη συνένωση του χώρου στη Ναυπακτία. Τι μπορεί να κάνει η ΝΔ, σε πρακτικό επίπεδο, πέραν μιας διερεύνησης για το εάν είναι εφικτό να ενωθούν συγκεκριμένα κομμάτια; Είναι σε θέση να πιέσει; Προφανώς, ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της, μπορεί να επενδύσει στο αφήγημα «είμαστε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας και ο λόγος μας, ως αυριανή κυβέρνηση, μετρά σε όλα τα επίπεδα, επηρεάζοντας τα στελέχη μας», όμως γιατί αυτό θα πρέπει κατ’ επέκταση και να γίνει δεκτό; Η ΝΔ, έχοντας μπροστά της ως κύριο στόχο τις εθνικές εκλογές, αλλά και τις Περιφερειακές, είναι σε θέση να ασκήσει πιέσεις σε δικό της κόσμο, ξέροντας μάλιστα ότι αυτές μπορεί την κρίσιμη στιγμή να της γυρίσουν μπούμερανγκ; Είναι σε θέση να δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε δικά της στελέχη, που ήδη έχουν πάρει θέση στον αυτοδιοικητικό στίβο, διακινδυνεύοντας με αυτή τη δράση, μία αντίστοιχη αντίδραση; Αυτός ο προβληματισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέος και το ξέρουν πολύ καλά και στο κόμμα αλλά και ο Χρ. Παϊσιος. Ανήκει, όμως, εξίσου στους δύο ο «πονοκέφαλος»; Όχι, καθώς, αν υποθέσουμε πως ο γνωστός δικηγόρος θέτει εαυτόν στη διάθεση της παράταξης, τότε τη δύσκολη δουλειά θα πρέπει να την κάνει αυτή, και όχι ο ίδιος.

Γνωστός στα δημοτικά πράγματα

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειώσουμε πως η επαφή του Χρ. Παϊσιου με τον κομμάτι της αυτοδιοίκησης έρχεται από πολύ παλιά. Έχοντας ήδη διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, το 1994 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου, όντας, έως τότε, ο νεώτερος αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, έχοντας στο βιογραφικό του συνολικά δύο θητείες στα δημοτικά της περιοχής, καθώς εξελέγη και το 1998. Το κομμάτι των εκλογών είναι οικείο στον ίδιο, μιας και έχει υπάρξει στις πρόσφατες εκλογές υποψήφιος βουλευτής στο νομό  με τη ΝΔ, αλλά και με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη το 2012. Σήμερα, όπως αναφέραμε ήδη, είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, και ταυτόχρονα είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Eφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...