Τι κάνει ένα τέρας πίσω από τον υποψήφιο υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ; (ΦΩΤΟ)

Τι κάνει ένα τέρας πίσω από τον υποψήφιο υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ; (ΦΩΤΟ)

Κάτι περίεργο συνέβαινε πίσω από τον David Bernhardt, εκτελών χρέη υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας που θα καθόριζε αν θα αναλάμβανε επισήμως τη θέση.

Ένα… πράσινο τέρας παρακολουθούσε τη διαδικασία. Και δεν ήταν μόνο του, υπήρχε ολόκληρη ομάδα που είχε διασκορπιστεί σε όλη την αίθουσα.

Επρόκειτο για μία πρωτότυπη διαμαρτυρία περιβαλλοντικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών οι: Clean Water Fund, Environment America, Public Citizen και Greenpeace. Τα μέλη τους φόρεσαν πράσινες μάσκες τεράτων και πήγαν στην ακροαματική διαδικασία για να διαμαρτυρηθούν για τον Bernhardt.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον πρότεινε για τη θέση μετά την παραίτηση του Ryan Zinke. Ο Bernhardt, όμως, έχει δεχθεί δριμεία κριτική καθώς στο παρελθόν ήταν λομπίστας πετρελαϊκών εταιρειών και στηρίζει – σύμφωνα με τους διαδηλωτές – παρωχημένες ιδεολογίες σχετικά με την περιβαλλοντική πολιτική.

Η Greenpeace σημείωσε πως βοήθησε στη διοργάνωση της πρωτότυπης διαμαρτυρίας, που έγινε χθες, Πέμπτη, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τη στήριξη που έχει παράσχει στο παρελθόν ο Bernhardt σε ανθρώπους «που μολύνουν δημόσια γη».

Το «τέρας» που είχε καθίσει πίσω από τον υποψήφιο υπουργό Εσωτερικών, η Irene Kim, η οποία είναι μέλος της Greenpeace, τόνισε πως της ζήτησαν να φύγει από την αίθουσα παρότι ήταν σιωπηλή.

«Δεν θέλαμε για διακόψουμε την ακροαματική διαδικασία, αλλά για να δώσουμε ένα αίσθημα παράνοιας», είπε στο Bloomberg News. «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να μην ενοχλήσω, έμεινα κολλημένη στην καρέκλα μου, δεν έκανα καθόλου θόρυβο. Θεωρώ πως εμπνεύσαμε πολύ κόσμο και τους κάναμε να γελάσουν».

Οι ακτιβιστές δεν ήταν οι μόνοι, όμως, που τα έβαλαν με τον Bernhardt κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δημοκρατικοί τον χαρακτήρισαν ως «ακόμη έναν διεφθαρμένο αξιωματούχο».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358394-Ti-kanei-ena-teras-piso-apo-ton-ypopsephio-ypoyrgo-Esoterikon-ton-EPA-PHOTO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...