Τι λένε οι Γερμανοί για την συνάντηση Σαμαρά- Ομπάμα

Τι λένε οι Γερμανοί για την συνάντηση Σαμαρά- Ομπάμα
Στην συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Οβάλ Γραφείο αναφέρονται αρκετά Γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κρατούν στάση αναμονής, όσον αφορά την αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τις εκκλήσεις για χαλάρωση της λιτότητας, αλλά και για ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Οι εφημερίδες «Die Welt», «Der Handelsblatt», «Wall Street Journal Deutschland» είναι μόνο μερικά από τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία σχολίασαν την συνάντηση Ομπάμα- Σαμαρά, τις προσδοκίες που έχει πλέον η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την γερμανική «απάντηση» στις εκκλήσεις για χαλάρωση της λιτότητας και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Ο Ομπάμα ζητά περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Die Welt», η οποία επισημαίνει πως «η Ελλάδα που υποφέρει από την κρίση έλαβε στήριξη από τον Μπαράκ Ομπάμα», ενώ κάνει λόγο και για «αγόρευση» του Αμερικανού Προέδρου υπέρ του «να μην ξεχαστεί η ανάπτυξη μέσα σε όλη τη λιτότητα». Αναφέρει δε ότι αυτό η γερμανική κυβέρνηση «μάλλον δεν το ακούει ευχάριστα».

«Με περηφάνια» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον. Η εφημερίδα σχολιάζει: «Με την επίσκεψή του στον Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ο Σαμαράς να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα πάνω σε μια ευρύτερη βάση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, θέλει να ενισχύσει την μάλλον υποτιμημένη στην Ευρώπη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του. Συγκρινόμενη με την Τουρκία, η οποία εδώ και εβδομάδες ταλανίζεται από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και η οποία παλεύει με μια επικίνδυνη εσωτερική πόλωση, η Ελλάδα παρά την κρίση χρεών που αντιμετωπίζει και την ύφεση, μοιάζει σαν μια νήσος σταθερότητας στην Ευρώπη».

Η «Wall Street Journal Deutschland» σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης υπό τον τίτλο «Ο Ομπάμα ζητά αλλαγή πορείας για την Ελλάδα», επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «στήριξε δημοσίως την επιβαρυμένη με χρέη Ελλάδα» και μεταφέρει τις δηλώσεις των δύο ηγετών από τον Λευκό Οίκο. «Πολλοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα ασκήσει πίεση προς τη Γερμανία προκειμένου να συμφωνήσει για ένα νέο “κούρεμα” για την Ελλάδα, αλλά τέτοιες απαιτήσεις δεν θα είχαν καμία επίδραση πριν από τις εκλογές το φθινόπωρο», τονίζει ακόμη η εφημερίδα.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...