Τι πίνει μανιωδώς ο κόσμος όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο και γιατί

Οι περισσότεροι τον φτιάχνουν σάλτσα για μακαρόνια. Άλλοι τον προτιμούν με ταμπάσκο και βότκα όταν πάνε στα μπαρ για ποτό. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που, προκειμένου να φάνε ή να πιουν οτιδήποτε άλλο μέσα στα αεροπλάνα, προτιμούν χίλιες φορές το τοματόζουμο. Και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση… επιστημονική.

Την παρατήρηση ότι εδώ και πολλές δεκαετίες ο κόσμος προτιμά να πίνει tomato juice στα 30.000 πόδια έκανε η Lufthansa που σερβίρει περί το 1,7 εκατ. λίτρα τον χρόνο στους επιβάτες της. Γι’ αυτό και θέλησε να μάθει τι κάνει αυτό τον χυμό τόσο δημοφιλή στον αέρα, ακόμα κι αν δεν μας πολυαρέσει όταν πατάμε γερά τα πόδια μας στην γη… Το 2010, ο γερμανικός αερομεταφορέας διεξήγαγε μια σειρά από τεστ, τα οποία έδειξαν ότι τα γευστικά κριτήρια του ανθρώπου εξαρτώνται πολύ από το ύψος στο οποίο βρίσκεται.

Όπως εξηγεί το παραπάνω βίντεο Στα 30.000 πόδια η πίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα το αίμα μας να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο, πράγμα που επιδρά στη γεύση και στην οσμή. Οι ρινικές κοιλότητες βουλώνουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τη γεύση φαγητών και ποτών. Παράλληλα, τα επίπεδα υγρασίας μέσα στην καμπίνα είναι γύρω στο 10-15%, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται στόμα και μύτη και να αισθανόμαστε πιο διψασμένοι. Ο χυμός ντομάτας είναι και χορταστικός και δροσιστικός και κάποιοι λένε ότι βοηθά και στη ναυτία που μπορεί να νοιώσει κάποιος μέσα στο αεροπλάνο

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...