Τι σημαίνει η μείωση ΜΚ του Ολυμπιακού

Τι σημαίνει η μείωση ΜΚ του Ολυμπιακού

Από τη γενική συνέλευση μετόχων της ΠΑΕ Ολυμπιακός το πιο σημαντικό θέμα έχει να κάνει με τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει στις ανώνυμες εταιρείες και μάλιστα συνήθως μετά τη μείωση έρχεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Ολυμπιακός μείωσε το μετοχικό του κεφάλαιο κατά 60 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Αυτό σημαίνει πως το μετοχικό του κεφάλαιο βρίσκεται τώρα στα 5.43 εκατομμύρια.

Τα ποσοστά των μετόχων, ωστόσο δεν αλλάζουν μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει το 73.36%, ο Σωκράτης Κόκκαλης το 13.48%, ο Ερασιτέχνης το 10% και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι το 3.16%.

Εάν αποφασίσει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τότε το ποσοστό του θα μεγαλώσει και αντίστοιχα θα μειωθεί των υπολοίπων.

Δηλαδή για να γίνει κατανοητό τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια θα ελέγχει τα 13.98 εκατ. από τα 15.43. Αυτόματα και το ποσοστό του θα είναι μεγαλύτερο από το 73.36% που κατέχει τώρα. Το μόνο δεδομένο είναι ότι το 10% πάντα θα ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/347124-Ti-semainei-e-meiose-MK-toy-Olympiakoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...