Τι συζήτησαν Μοσκοβισί – Λαγκάρντ

Για την Ελλάδα
«Εποικοδομητικές συνομιλίες» για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ για την προετοιμασία του εαρινού συνεδρίου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μοσκοβισί.

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστεί εκ των προτέρων». Ωστόσο, όπως αποσαφήνισε, το εύρος των παρεμβάσεων αυτών, δύναται να καθοριστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής κάποιας δανειοδοτικής βοήθειας» προς την Ελλάδα.

Βέβαια, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου», μέχρι την τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Η ίδια παράλληλα, χαιρέτισε τα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τις μεταρρυθμίσεις».

Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκαν εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα καθοριστούν οι βάσεις για την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας επί του ελληνικού ζητήματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/279135-Ti-syzetesan-Moskobisi-Lagkarnt ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...